Ban de l'alcaldessa reclamant civisme

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha emès avui un Ban reclamant civisme a la població.

Aquest és el ban que s'ha instal·lat a la via pública, amb el missatge de l'alcaldessa demanant la col·laboració de tothom per una ciutat més cívica

Santa Coloma de Gramenet, 24 de juliol de 2014.- L’alcaldessa Núria Parlon ha emès avui un Ban reclamant civisme a la població.  Aquesta és la primera vegada que l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet utilitza aquest tipus d’avís oficial per adreçar-se a la ciutadania. D’aquesta manera, la primera autoritat del municipi es posa al front d’una reclamació que l’Ajuntament colomenc ha fet pública de manera regular en els darrers anys.

Des del 2010 s’han ofert a la població vàries campanyes informatives sobre la necessitat del compliment de les ordenances per mantenir neta la ciutat i sobre la important despesa que representa per al pressupost municipal la recollida d’escombraries i la neteja viària (més de 8,3 milions d’euros l’any); també s’han fet campanyes sectorials adreçades a diferents col·lectius per demanar la seva responsabilitat en matèria de manteniment dels espais públics, com la que es porta a terme des d’octubre del 2014 dirigida als propietaris de gossos.

El contingut del Ban, que serà difós avui per tota Santa Coloma mitjançant la tradicional cartelleria i amb tots els mitjans de comunicació del municipi, està escrit en català i castellà i diu el següent:

“Es fa saber que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continuarà destinant importants recursos a la neteja i al manteniment de la via pública, però que ha arribat el moment de recordar la saviesa popular, que diu que no és més net qui més neteja, sinó el que menys embruta. Fem cas al sentit comú.
Com a Alcaldessa torno a sol·licitar la vostra col·laboració. Quan deixeu de recollir un excrement, quan amuntegueu andròmines en un contenidor o quan tireu una burilla o un xiclet al sòl esteu maltractant la nostra ciutat. Són accions incíviques que ens repercuteixen a tots i a totes de manera negativa i que fins i tot ens canvien l’humor.

Més nets, més cívics i més feliços. Anem per feina! Els i les colomencs portem amb molt d’orgull la nostra pertinença a aquesta ciutat. Els actes incívics, el vandalisme… són petits greuges a aquest orgull que volem combatre. És un combat de paciència, però fins a cert punt. Alguns i algunes també veuran com els canvia l’humor quan rebin les corresponents sancions. SÍ A LA SANTA COLOMA MACA!”.

Nova campanya de civisme

Com a complement d’aquest avís oficial, l’Ajuntament ha posat en marxa la nova campanya “Sí, estimo la meva ciutat. No a l’incivisme”, en la que es presenten de manera gràfica exemples d’actituds positives i negatives per a la bona convivència i s’incideix en la necessitat de comptar amb la coresponsabilitat i la complicitat de la ciutadania en el manteniment dels espais públics. També s’hi informa que les actituds i conductes incíviques poden ser sancionades amb multes de fins a 5.000 euros.

**Us adjuntem imatges del Ban de l’alcaldessa i de la nova campanya de civisme.

Per a més informació i/o contactes

 
Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo

93 462 40 13  

morilloga@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat