Ban de l’alcaldessa reclamant civisme a la població

Com a complement d’aquest avís oficial, l’Ajuntament ha posat en marxa la nova campanya “Sí, estimo la meva ciutat. No a l’incivisme”

L’alcaldessa Núria Parlon ha emès avui un Ban reclamant civisme a la població.  Aquesta és la primera vegada que l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet utilitza aquest tipus d’avís oficial per adreçar-se a la ciutadania. D’aquesta manera, la primera autoritat del municipi es posa al front d’una reclamació que l’Ajuntament colomenc ha fet pública de manera regular en els darrers anys.

Des del 2010 s’han ofert a la població vàries campanyes informatives sobre la necessitat del compliment de les ordenances per mantenir neta la ciutat i sobre la important despesa que representa per al pressupost municipal la recollida d’escombraries i la neteja viària (més de 8,3 milions d’euros l’any); també s’han fet campanyes sectorials adreçades a diferents col•lectius per demanar la seva responsabilitat en matèria de manteniment dels espais públics, com la que es porta a terme des d’octubre del 2014 dirigida als propietaris de gossos.

El contingut del Ban, que serà difós avui per tota Santa Coloma mitjançant la tradicional cartelleria i amb tots els mitjans de comunicació del municipi, està escrit en català i castellà.

Nova campanya de civisme
Com a complement d’aquest avís oficial, l’Ajuntament ha posat en marxa la nova campanya “Sí, estimo la meva ciutat. No a l’incivisme”, en la que es presenten de manera gràfica exemples d’actituds positives i negatives per a la bona convivència i s’incideix en la necessitat de comptar amb la coresponsabilitat i la complicitat de la ciutadania en el manteniment dels espais públics. També s’hi informa que les actituds i conductes incíviques poden ser sancionades amb multes de fins a 5.000 euros.