Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià signen demà el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local

l'acte assistiran, a més del diputat de Medi Ambient i del coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, Ferran Vallespinós, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra; l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; i l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga.

Santa Coloma de Gramenet, 12 de maig de 2010.-El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, signarà demà dijous, 13 de maig, a les 12.00 h, al recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet l'adhesió dels municipis de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià a l'anomenat «Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local». Posteriorment a l'acte, el diputat farà una visita a les instal·lacions de TERSA de Sant Adrià.

A l'acte assistiran, a més del diputat de Medi Ambient i del coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, Ferran Vallespinós, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra; l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; i l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 1.600 municipis de països de la Unió Europea, dels quals uns 130 són de la província de Barcelona.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient, impulsa el Pacte i ofereix suport tècnic i econòmic als ajuntaments que s'hi adhereixen, ajudant-los a redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 2 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

Visita del diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, a TERSA:
Posteriorment a l'acte de signatura (cap a les 13.30 h), el diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, farà una visita a la planta de TERSA (Tractament i Selecció de Residus S.A.) situada a l'Avinguda d'Eduard Maristany, 44 de Sant Adrià de Besòs. El diputat estarà acompanyat per l'alcalde de Sant Adrià, Jesús M. Canga; pel regidor de Medi Ambient, Gregorio Camacho; i pel gerent de TERSA, Miguel Ángel Clavero.

Signatura Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia, a Santa Coloma de Gramenet:
Dia: dijous, 13 de maig
Hora: 12.00 h
Lloc: Recinte Torribera (Av. Prat de la Riba, 171) de Santa Coloma de Gramenet.

Si voleu més informació, contacteu:
Glòria Santamaria
Departament de Premsa de la Diputació de Barcelona
Diputació de Barcelona
Rbla. Catalunya, 126 pl.2a
08008-Barcelona
Tel.934 022 094- - Fax.934 022 272
 santamariacg@diba.cat
http://www.diba.cat
 
http://www.diba.cat/