Avui s’inaugura l’exposició "Manuel Azaña y la Segunda República"

El Museu Torre Balldovina acull la mostra produïda per l'Asociación Cultural Manuel Azaña en col·laboració amb el Ministerio de la Presidencia

 

Aquest divendres (19.30), s’inaugura al Museu Torre Balldovina l’exposició “Manuel Azaña y la Segunda República”, una mostra itinerant produïda per l’Asociación Cultural Manuel Azaña de León, amb la col·laboració del Ministerio de la Presidencia, en un intent de recuperar la memòria històrica i del nostre passat més recent entorn la figura de Manuel Azaña Díaz, president de la Segona República Espanyola i una de les personalitats més emblemàtiques del segle XX.

L’exposició mostra un conjunt de fotografies sobre la vida d’Azaña amb imatges de la seva infància i joventut, de les etapes de la República i la Guerra Civil i, finalment, del seu exili i el seu enterrament a Montauban (França). A més, s’exhibeix un important fons de material documental personal i de l’època: cartes manuscrites, textos del llibre Mi rebelión en Barcelona, publicacions originals dels anys trenta, caricatures, segells, monedes i bitllets de la República, telegrames, cartilles d’instrucció de l’Exèrcit Popular, etc. La mostra finalment ofereix l’oportunitat d’escoltar la veu d’Azaña en actes públics i de contemplar el discurs més important que va pronunciar durant la Guerra Civil, a Barcelona (1938), conegut com el de les tres P: pau, pietat i perdó.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de març de dimarts a dissabte (de 18.00 a 20.30) i dissabtes, diumenges i festius (d’11.00 a 14.00). Més informació, a la plaça de Pau Casals, s/n, al telèfon 93 385 71 42.