Avui a les 12 h., concentració a la plaça de la Vila en solidaritat amb els tres cooperants segrestats a l'Àfrica i le seves famílies

El cooperant segrestat Roque Pasqual, un colomenc molt implicat en projectes socials i solidaris de Santa Coloma de Gramenet.

Un dels tres cooperants segrestats a Mauritània en una caravana solidària és el colomenc Roque Pasqual, que, al igual que els seus companys segrestats, portava temps col·laborant amb la ONG Barcelona Acció Solidària en tasques de voluntariat; en concret Roque és membre de la Junta directiva de l’entitat.
 
A nivell professional i de projectes socials i solidaris, en Roque està molt vinculat a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. És membre del Patronat Fundació Tallers, una entitat que treballa amb centres que faciliten la inserció al món laboral de les persones amb discapacitat. A més és administrador del Complex Esportiu Torribera, on actualment s’està impulsant el projecte ‘Campus solidari Torribera’ i ‘Esplais d’arreu del món’; enguany ha començat a treballar amb una escola esportiva a una població senegalesa. A més a més, ha participat activament a les darreres edicions de les Jornades per la Pau i la Cooperació de la nostra ciutat.

Santa Coloma a la Caravana Solidària Occidental 2009
La Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2009 és un projecte de transport d’ajuda humanitària d’ONG catalanes amb projectes al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia per contribuir a pal·liar les mancances en matèria de salut escolar, formativa i d’infraestructures que s’hi detecten. L’Associació Barcelona Acció Solidària és l’organitzadora d’aquesta Caravana i s’ocupa de la logística i la responsabilitat, de que el material arribi a bon port i en bones condicions.  La seva experiència en el món tan complex i difícil de la logística als països del Tercer Món, la seva responsabilitat i el seu equip humà voluntari però molt professional i humà, fa possible que tot el material arribi cada any a bon port i en bones condicions.

El projecte de Caravana Solidària compta amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet des de l’any 2003 en la seva organització i des de l’any 2008 per a la realització de projectes de cooperació a Senegal i a Mauritània. Aquesta associació també ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Esports (IME) de Santa Coloma, en relació amb el projecte de material esportiu transportat amb aquesta caravana.

Gràcies a aquesta Caravana molts grups de solidaritat poden fer arribar directament als seus destinataris els medicaments, materials mèdics, sanitaris, escolars, higiènics, agrícoles, de formació, roba o altres que ben segur que no arribarien per una altra via. El destí del material que transporta aquesta Caravana són projectes d’organitzacions no governamentals, fundacions, entitats i institucions catalanes que es desenvolupen en col·laboració amb les respectives contraparts locals, que en són les beneficiaries directes.