Avança el pla d'escoles bressol municipals

El govern municipal ha aprovat el projecte executiu de la nova llar d'infants La Plata, l'inici d'obres de la qual està previst per al mes que ve. Aquest és un dels sis centres previstos a la segona fase —de tres— del Pla Municipal d'Escoles Bressol posat en marxa per l'Ajuntament. El consistori té l'objectiu de donar resposta a la demanda creixent de places en aquesta etapa educativa a través de la creació de, com a mínim, un centre públic per barri de Santa Coloma.

Amb la primera fase del pla s'han posat en marxa dues guarderies, una al barri de Santa Rosa —Els Pins— i una altra en el de Riu Sud —La Cigonya— que han generat 164 noves places públiques a la ciutat per a nens i nenes de 0 a 3 anys.

La segona fase, actualment en marxa i que arriva fins l'any 2011, permetrà crear 492 noves places públiques, distribuïdes en sis noves guarderies als barris de Singuerlín, Centre, Riu Sud, Fondo, Riu Nord i Les Oliveres. L'Ajuntament està finalitzant les obres de L'Esquirol, el centre escolar ubicat al barri de Singuerlín, mentre que la setmana passada es van iniciar les corresponents a la llar d'infants inclosa al complex de multiequipaments de Les Oliveres.

Aquest centre ocuparà la tercera planta d'un dels edificis del nou complex, una superfície de 720 metres quadrats destinats a dues línies (dues classes per curs). El nou centre escolar disposarà de sis aules, dos patis i altres espais comuns. L'entrada es realitzarà pel passatge de Tarragona i, com en cadascuna de les guarderies incloses al pla municipal, la de Les Oliveres tindrà capacitat per a 82 nens i nenes de 0 a 3 anys.

Guarderia La Plata

Durant el mes de març començaran les obres de la guarderia La Plata, que estarà situada al carrer del mateix nom, número 28, cantonada amb la plaça dels Enamorats, i amb entrada des d'aquesta plaça del barri del Centre. Disposarà d'una superfície construïda de 690 m2 distribuïts en un edifici de planta baixa i primera, més un pati de gairebé 200 m2. A la planta baixa s'ubicaran el vestíbul, les aules, els serveis i els espais annexos per als escolars, la cuina amb magatzem i el pati. La primera planta s'ocupa amb la sala polivalent, espais per al personal docent, un magatzem i la bugaderia del centre.

D'altra banda, el nou Centre d'Educació Infantil i Primària Sant Just, al barri de Riu Sud, tindrà també guarderia. El nou equipament, actualment en fase d'inici d'obres, estarà situat a la planta baixa del CEIP i el seu accés serà per la plaça de Catalunya.
A més d'aquestes dues guarderies, l'Ajuntament té previst dos centres més: un al barri del Fondo, que forma part del multiequipament que substituirà l'antic mercat, i un altre al Riu Nord. En aquest últim cas, la guarderia forma part d'un dels tres edificis previstos al projecte urbanístic de La Ciba, que implica també la construcció d'uns 200 habitatges públics, comerços, nous espais verds i reurbanització d'aquesta zona.

Per a la tercera fase del Pla Municipal d'Escoles Bressol (del 2011 al 2020), es contempla la construcció d'uns cinc centres més, que cobriran les demandes de la resta de barris i que, al seu torn, donaran resposta a les necessitats globals dels ciutadans amb fills en aquesta etapa educativa.