Atenció integral a famílies al Centre Paidós Santa Coloma

L’alcaldessa i el director de Càritas Barcelona han visitat avui el centre Paidós Santa Coloma, d’atenció integral a famílies amb risc d’exclusió.

L’alcaldessa, Núria Parlon, i el director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets, amb la directora del centre Paidós Santa Coloma i el Tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies, Raül Moreno

Santa Coloma de Gramenet, 13 de març de 2015.- L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha visitat aquest matí el centre Paidós d’aquesta ciutat acompanyada pel director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets. Aquesta entitat és la impulsora del projecte Paidós juntament amb la Fundació Champagnat (Maristes) i l’Ajuntament colomenc. El principal objectiu d’aquest projecte és l’atenció integral de les famílies amb infants entre 0 i 6 anys.  Des del centre es reforcen les capacitats, els recursos i les potencialitats de les famílies per tal d’eradicar les conseqüències de la pobresa infantil hereditària i per prevenir-ne els factors de cronificació. Aquesta missió es porta a terme a través d’un treball intensiu, integral i integrat amb les famílies, els agents socials i la comunitat, per a la capacitació primerenca de les potencialitats, tant de l’infant com de la seva família.

 

El centre Paidós de Santa Coloma compta amb un equip interdisciplinari (format per professionals del món de l’educació social, el treball familiar i la psicologia) que treballa amb la família a nivell educatiu, terapèutic i comunitari. La intenció és augmentar els factors de protecció i resiliència dels infants, potenciar les capacitats parentals i marentals dels progenitors i facilitar el contacte d’aquestes famílies amb la resta dels serveis del territori. En aquest sentit, des del projecte Paidós s’acompanyen les famílies i se les coresponsabilitza dels seus processos vitals.

 

L’alcaldessa Núria Parlon, ha destacat durant la visita que “entre l’Ajuntament i les entitats socials com Cárites sumem recursos humans, professionals i econòmics per lluitar contra l’exclusió social i la pobresa. En el cas de l’Ajuntament”, ha afegit l’alcaldessa, “hem triplicat les partides pressupostàries per atendre aquestes necessitats, en tots els àmbits de prevenció del cercle de la pobresa. En aquest sentit, el paper de les entitats socials i el treball conjunt amb les administracions públiques és imprescindible per atendre la ciutadania més vulnerable”.  

 

El centre Paidós Santa Coloma acompanya actualment 8 famílies (es preveu arribar a les 16)  amb infants de 0 a 6 anys, que viuen situacions de pobresa i que tenen dificultats per a l’atenció i cura dels seus fills i filles. Altres condicions que han de reunir aquestes famílies són que poden presentar  altres necessitats importants no cobertes, que estan en un moment de canvi i que estan buscant sortir de la situació de dificultat que viuen. A més, són famílies que presenten aptituds per generar vincles positius que els permeten establir relacions a través de les quals rebre i donar suport.

Actualment, hi ha en funcionament cinc centres amb aquesta finalitat: el Paidós Barceloneta, el Paidós l’Hospitalet, el Paidós Sant Adrià, el Paidós Roquetes i el Paidós Santa Coloma.

 

Per a més informació i/o contactes:

**Càritas. Mitjans de Comunicació

Tel. 662 863 639 - www.caritasbcn.org