Arriba el “bicing” metropolità

Entrarà en funcionament a la nostra ciutat a la primavera de l'any vinent.

El nou servei de bicicleta pública, l’AMBici, arribarà a Santa Coloma en el primer trimestre de 2023. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat el desplegament de la bicicleta compartida que s’estendrà a 15 municipis de la corona metropolitana. En total, s’habilitaran 2.600 bicicletes elèctriques de darrera generació en 236 estacions. A la nostra ciutat, la previsió inicial és comptar amb una quinzena d’estacions i unes 165 bicis.

Durant el primer any de funcionament, el servei tindrà un cost promocional de 25 euros anuals que permetrà 30 minuts d’ús gratuït per cada trajecte. Un cop passi aquesta primera mitja hora, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Servei integrat amb el Bicing

El nou servei metropolità estarà integrat amb el Bicing, el sistema exclusiu de bicicleta pública de la ciutat de Barcelona. Per això, hi haurà un abonament per a les persones usuàries que vulguin fer servir els dos sistemes, que costarà entre els 53 i 65 euros anuals. D’entrada, hi haurà set estacions de transferència on es podrà fer el canvi de bicicletes, una d’elles a Baró de Viver.

La bicicleta és 100 % elèctrica i de darrera generació amb un sistema de un sistema de geolocalització per satèl·lit

En total, l’AMB calcula que faran servir el nou AMBici, 1,2 milions de persones.