Arrenca el procés participatiu per definir el nou Pla d’acció municipal (PAM)

Es posa en marxa un procés obert de consulta i participació per configurar el nou Pla d’acció municipal (PAM). Aquest dissabte 23 (10.30h), la plaça de la Vila serà el punt de trobada des d’on arrencarà la nova iniciativa «El PAM que tu has fet».

El dimecres 20 de gener a la Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré, s'ha fet l’obertura del programa d’actes, que tindran lloc en diferents punts de la ciutat durant les properes setmanes, per tal de recollir l’opinió de la ciutadania sobre les accions que ha de dur a terme l’equip municipal de govern en el període 2016-2019.

Vine a fer PAM, Implica't-hi

Així doncs, des d’ara i fins al mes d’abril, els colomencs i les colomenques seran consultats sobre quins objectius creuen que s’han de prioritzar en l’acció de govern local. Per tal de recollir la majoria d’opinions possible i afavorir la participació de tothom, el programa preveu una cinquantena d’activitats. Algunes d’elles no estan destinades només a informar d’una manera formal o tradicional; també s’hi han previst actes de caire familiar i lúdic perquè el mateix procés sigui un motiu més de convivència.

El Passaport PAM
El programa de les activitats es publicarà en forma de petit llibret o passaport on es convidarà la ciutadania a un petit joc destinat a fomentar la participació. La dinàmica serà aquesta: cada cop que un ciutadà o una ciutadana assisteixi a una de les activitats programades amb la indicació Passaport PAM rebrà un segell en el llibret que n’acreditarà la implicació. Al final de la programació PAM, la persona que hagi recollit més segells guanyarà el dret a participar en l’activitat «Creadors de cuina», que consisteix en dues trobades gastronòmiques amb sopars per a dues persones en establiments representatius de Santa Coloma: un, al restaurant La Lluerna (una estrella Michelin) i l’altre a Ca n’Armengol (distinció Bio Gourmand).
El Passaport PAM es podrà aconseguir a partir del 20 de gener en assistir a les diferents activitats o a l’Oficina del PAM de l’Ajuntament. També el podreu sol·licitar als punts mòbils que s’instal·laran al carrer.

Primeres activitats
El dissabte 23 de gener, a partir de les 10.30 h, la plaça de la Vila serà el punt de trobada des d’on arrencarà «El PAM que tu has fet». Aquesta activitat consisteix en un recor-regut en microbús pels punts més significatius de transformació de la ciutat a través dels suggeriments i les propostes ciutadanes recollides en els processos participatius d’anteriors PAM. A les parades, es comentarà amb els regidors i les regidores corresponents com va ser la gestació i les incidències de cada projecte, obra o iniciativa. Aquesta activitat és gratuïta, però cal fer reserva de plaça trucant al telèfon 93 462 00 00 (ext. 2731) de 9.00 a 14.00 h.
D’altra banda, s’ha programat la Jornada sobre Transparència i Bon Govern per al 4 de febrer a l’Auditori, adreçada a personal tècnic de l’Administració local, sindicats, professionals de la ciutat, ciutadania i entitats. Com a objectiu principal de la Jornada, es troba el de presentar la Llei 19/2014, del 29 de de-sembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, amb referència tant al contingut com a la implicació d’aquesta norma en el dia a dia de l’Administració local. Un altre és evidenciar com la qualitat en la comunicació pública esdevé un dels pilars fonamentals per garantir la transparència de l’Administració cap a la ciutadania en general. El darrer objectiu és donar a conèixer el Programa de transparència i qualitat democràtica del municipi. Les inscripcions es poden realizar del 15 al 29 de gener a través del formulari que trobareu a aquest web.