Aquest diumenge la "Cursa per la vida" contra el càncer

Aquest diumenge 21, tothom hi pot participar, no té un caràcter competitiu, i l’objectiu és recaptar fons per a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer. És una de les curses pioneres a Catalunya de l’AECC, i enguany espera rebre a unes 4.000 persones assistents.

Santa Coloma de Gramenet mostrarà una vegada més el seu esperit més solidari i la seva vocació esportiva amb la "Cursa per la vida"  que se celebrarà aquest diumenge 21 d’octubre, a partir de les 10.30 hores. En anteriors edicions la població s’ha bolcat de forma massiva i alegre en aquesta festa solidària, que el 2017 va reunir més de 3.000 persones. Enguany es vol assolir un nou repte, i batre rècord de participació, arribant a les 4.000 persones assistents. 

El passat dimecres 3 d'octubre l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, la coordinadora comarcal de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Sílvia Pérez, i la presidenta de la Junta Local de l’AECC de Santa Coloma, Maria Palma, van presentar a la seu del Centre Cívic del Riu la XV edició de la ‘Cursa per la vida’, organitzada per l’AECC amb la col•laboració de l’Ajuntament i el suport de nombroses entitats i establiments de la ciutat. Es tracta d’una de les curses populars pioneres a Catalunya contra el càncer de l’AECC, ja que enguany compleix 15 anys. 

Accessible a tothom

Aquesta cursa no és competitiva i està pensada perquè tothom hi pugui participar, sense distinció de categoria, edat o sexe, amb un recorregut molt suau i planer de prop de 5 quilòmetres. Tot un passeig pel centre de la ciutat, que es pot fer caminant o corrent. Arranca des del parc de Can Zam, i continua per la llera fluvial del riu Besòs fins a l’alçada del parc del Molinet, on es desvia per l’avinguda Generalitat fins a la plaça de la Vila.
La inscripció és de 8 €, i es pot fer a Intersport Massip, als duets de Can Zam i del Fondo, al Nou Camp Municipal i a la seu de l’AECC al Centre Cívic del Riu. Les persones participants seran obsequiades amb una samarreta, i al final de la cursa hi haurà un sorteig, on podran optar a diferents lots de regals cedits per comerciants de la ciutat. També podran participar en una masterclass de zumba. L’hora límit d’arribada és de 90 minuts.

Causa justa

El seu objectiu és recaptar fons per a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer, a més de donar a conèixer la naturalesa i la problemàtica d’aquesta malaltia. Totes les donacions econòmiques que s’aconsegueixin es destinaran, per mitjà de l’Associació Catalana Contra el Càncer, al treball per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer, i a potenciar la seva investigació.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a Santa Coloma de Gramenet es va crear l’any 1999, i la gestionen 8 persones voluntàries, que reben puntualment l’ajuda d’unes 50 col•laboradores i col•laboradors. Duen a terme actuacions de suport a les persones afectades, que ofereixen de forma gratuïta, com ara tallers de manualitats, pilates o pintura a l’oli, sessions amb una psico-oncòloga (tant per a la persona afectada com per als seus familiars), servei a domicili per a tractaments pal•liatius i d’acompanyament a l’hospital de l’Esperit Sant,  conferències amb expertes i experts, així com campanyes de prevenció.