Aquest diumenge 28 la cursa d’obstacles Maori Race torna a Santa Coloma amb rècord de participació

La cursa sortirà des del Parc de Can Zam a partir de les 9.30h .

Acte de presentació d’aquest matí, on apareixen, d’esquerra a dreta, la directora del complex esportiu Can Zam, Marta Moreno; el regidor d’Esports, Daniel Salgado; l’alcaldessa Núria Parlon, i el director de la Maori Race, Raúl Santos.

La prova d’obstacles Maori Race engegarà la seva 3a edició a Santa Coloma de Gramenet el proper diumenge, 28 d’octubre, a partir de les 9.30 del matí. El circuit de 7K transcorre per zones de terra, aigua, gespa i asfalt pel parc fluvial del Besòs i les zones adjacents com el parc de Can Zam o el centre esportiu Duet Sports Can Zam. Al llarg del circuit, les persones participants hauran de superar diversos obstacles com murs, monkey bars, escalada en corda, ponts desequilibrats o càrregues de pes. Aquesta cursa està organitzada per l’entitat Maori Obstacle Race, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Actualment ja hi ha més de 1.500 inscripcions i, seguint la línia ascendent dels últims dies, s’espera assolir la xifra de 2.000 participants, fet que convertirà Santa Coloma de Gramenet, per tercer any, en una festa de l’esport i els valors com l’esforç, la superació i el treball en equip. Els corredors i corredores podran gaudir d’una cursa festiva i innovadora, alhora que exigent. La prova combina un circuit atlètic de curta distància (7 kilòmetres) amb més de 25 obstacles, que posaran a prova la capacitat de resistència física de les persones participants i les encoratjarà a superar els seus propis límits. També els més petits en seran protagonistes ja que podran prendre part a la Maori Kids, una cursa amb un fort component lúdic adaptada per a nens i nenes de 4 a 10 anys.

Aquest migdia s’ha fet la presentació oficial d’aquesta cursa en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon i del regidor d’Esports, Daniel Salgado. En nom de l’organització, hi ha intervingut Raúl Santos, director de la cursa, que ha fet un repàs de les fites aconseguides en 3 anys d’història i ha volgut agrair a l’Ajuntament la seva col·laboració. En nom dels col·laboradors hi ha participat Marta Moreno, directora de complex Duet Can Zam.

La cursa disposarà de serveis de guarda-roba i dutxa, així com avituallaments sòlids i líquids i obsequis per a tots els participants. A més, hi haurà diferents sorpreses, com escalfaments previs, el Photocall oficial de la cursa i una festa a l’acabar amb foodtrucks amb menjar i begudes i DJs de FlaixFM. Per arribar-hi, la organització recomana utilitzar el transport públic (Metro i autobús) a través de l’estació de la L9 Can Zam.

Destaquem que l’any passat hi van participar unes 1.900 persones i que enguany es preveu un increment del 16%, amb unes 2.200 persones participants, un 45% es preveu que siguin dones. L’alcaldessa ha destacat la bona participació dels veïns i les veïnes de Santa Coloma en totes les curses que se celebren a la ciutat. A la Maori la participació colomenca serà d’unes 440 persones.

L’espectacularitat d’aquest tipus de proves comporta l’assistència de públic que tindrà, durant el recorregut, diversos espais a disposició per poder gaudir de l’edició rècord de la prova.

 Les persones participants podran recollir la calcomania-dorsal personalitzada, la samarreta oficial i la bossa de corredor o corredora el dissabte de 10h a 20h al Duet Can Zam.