Aquest diumenge 15 s'estrena a Santa Coloma el circuit inclusiu ‘Sumant capacitats’

És la novena ciutat de Catalunya que té un circuit d’aquestes característiques. La idea sorgeix de la Fundació Itinerarium i el seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon ha presentat aquest dilluns 9 al Teatre Municipal Sagarra, el nou circuit inclusiu ‘Sumant capacitats’, que, ubicat a la part colomenca de la Serra de Marina, s’estrenarà aquest diumenge 15 de març.

Aquesta iniciativa neix de la necessitat de fomentar la pràctica esportiva, córrer i caminar, entre els col·lectius de persones que tenen més dificultats per motius de diversitat funcional i per a la gent gran. A l’acte han assistit Anna Vives, coneguda com a creadora de la seva pròpia tipografia, i Marc Vives, que encapçalen el Projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium d’on sorgeix la idea de fer aquests tipus de circuits, i Raül Moreno, Tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies.   

Núria Parlon ha destacat que “en els últims anys l’Ajuntament ha treballat per millorar la vida urbana de les persones que tenen aquestes dificultats però ara és la primera vegada que sortim de la ciutat, fent un pas més, i acostar la natura i l’esport a aquests col·lectius”.

En la posada en marxa d’aquest projecte han participat aportant alguna proposta diferents entitats de la ciutat com Aspanide, CEMFIS, Alquimistes Teatre, AMPA Josep Sol, Centre Assistencial Dr. Emili Mira-Centre de Salut Mental Martí i Julià, Funamment i APACCAT. En Marc Vives ha valorat positivament aquestes col·laboracions “el circuit de Santa Coloma serà el primer dels 9 que hi ha a Catalunya que inclourà una icona que representa que el recorregut s’ha adaptat a les persones amb autisme”. S'ha d'agraïr la col·laboració en la posada en marxa d'aquest circuït del Institut Municipal d'Esports (IME), Creu Roja, la direcció i equip tècnic del Parc de la Serralada de Marina i la Policia Local.

Circuit amb dos recorreguts a la Serra de Marina

El circuit es troba al Parc Serra de Marina i té dos recorreguts que sortiran al final de la carretera de la Font de l’Alzina. Un de 3,7 quilòmetres i un altre de 2,1 quilòmetres apte per a cadira de rodes elèctrica, Joëlette (cadira d’una roda tot terreny) i Handbike (bicicleta de mans). El circuit ha estat dissenyat per Eduard Jornet, expert en muntanya, pare d’en Kilian Jornet , i incorpora senyalització amb plafons i estaques que quedaran de manera permanent a la zona. Els plafons mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l’explicació del projecte i les estaques tenen dos colors diferents segons el recorregut. En ambdós casos s’utilitza el llenguatge Braille per a persones cegues.

Inscripcions gratuïtes


La inscripció per participar diumenge en la cursa ‘Sumant capacitats’ es podrà fer online a través del web d’Anna Vives (www.annavives.com) i presencialment a través de l’Ajuntament i més concretament del Departament de Gent Gran, Vulnerable i Dependència (passeig Llorenç Serra, 50, local 5) i l’Institut Municipal d’Esports ( plaça Manent, s/n).