Aquest dissabte s’inaugura la nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré

El nou equipament destaca pel seu disseny arquitectònic singular, la seva sala de cinema amb capacitat per a 250 persones i pel seu fons especial de cinema d’autor i cinema documental. Divendres i dissabte es realitzaran visites guiades adreçades a la ciutadania.

###NEWS_VIDEO_1###

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Territorials, Esteve Serrano, i la tinent d’alcalde ponent de Cultura i Joventut, Montserrat Olivés, han presentat als mitjans de comunicació la nova Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré, un equipament singular de 1.750 m2 dedicat a la cultura i a la trobada ciutadana, que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

El dissabte 15 de maig (13 hores) el president de la Diputació de Barcelona Antoni Fogué i l’alcaldessa de Santa Coloma inauguren aquest nou servei públic municipal, destinat a tota la població de dins i fora de Santa Coloma de Gramenet; però abans, les persones que desitgin conèixer fons la instal·lació poden participar en les visites guiades que es duran a terme el dia 14 (d'11.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.00) i durant el matí del mateix dia 15.

Ubicada en un entorn estratègic i ben comunicat, sobre el mercat municipal del barri de Singuerlín i al costat de la parada Singuerlín de la Línia 9, aquest nou centre neix amb un fons de 32.000 documents, dels quals 9.000 són audiovisuals, 150 títols de revistes, 9 diaris, un espai destinat a informació local. Una de les seves particularitats és el fons especial de cinema d'autor i cinema documental.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha destacat que “és un espai de qualitat i de coneixement que ha d’esdevenir el nucli central i dinamitzador del barri de Singuerlin, però al mateix temps ha de funcionar com un espai de proximitat per a la resta de ciutadans, de dins i fora de Santa Coloma. I amb la Línia 9 al costat, la nova biblioteca està més a prop de tothom”.

Adaptada a les noves tecnologies
L’edifici destaca pel seu disseny arquitectònic singular i modern, obra de l’arquitecte Oriol Cusidó de Taller 9s Arquitectes, disposa d’interiors diàfans, amb entrades de llum natural i amb una façana de gran personalitat formal. Compta amb una sala de cinema amb capacitat per a 250 persones per a realitzar cinefòrums i diferents actes adreçats a la ciutadania, entre d’altres.

Disposa d’una zona wi-fi per a connectar-se a les xarxes informàtiques sense cables mitjançant ordinadors portàtils. També disposa d’una sala multimèdia per la realització de tallers d’iniciació a les noves tecnologies i  recolzament actiu a la formació i l’autoformació en llegües estrangeres.

La inversió global en aquest projecte ha estat de 4,9 milions d’euros (quasi el 60% de l’Ajuntament de Santa Coloma i el 40 % de la Diputació de Barcelona).

Per iniciativa popular, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació, la nova Biblioteca Singuerlín porta el nom de Salvador Cabré, mossèn de la parròquia del barri del Singuerlín durant l’etapa del franquisme i impulsor de la llengua i la cultura catalanes a la ciutat durant la dècada del setanta.