Aquest dissabte s’inaugura la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, 1.750 m2 de cultura i espai de trobada a Santa Coloma de Gramenet

El nou equipament destaca pel seu disseny arquitectònic singular, la seva sala de cinema amb capacitat per a 250 persones i pel seu fons especial de cinema d’autor i cinema documental, entre d’altres aspectes.

Presentació de la nova biblioteca, amb la regidora de Cultura, l'alcaldessa i el tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Territorials

Santa Coloma de Gramenet, a 12 de maig de 2010. -Aquest matí, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Territorials, Esteve Serrano, i la tinent d’alcalde ponent de Cultura i Joventut, Montserrat Olivés, han presentat als mitjans de comunicació la nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, un equipament singular de 1.750 m2 dedicat a la cultura i a la trobada ciutadana, que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

El dissabte 15 de maig el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, inauguraran aquest nou servei públic municipal, destinat a tota la població de dins i fora de Santa Coloma; però abans, les persones que desitgin conèixer a fons la instal·lació poden participar en les visites guiades que es duran a terme el dia 14 (d'11.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.00) i durant el matí del mateix dia 15.

Ubicada en un entorn estratègic i ben comunicat, sobre el Mercat Municipal del barri de Singuerlín i al costat de la parada Singuerlín de la Línia 9 de metro, aquest nou centre neix amb un fons de 32.000 documents, dels quals 9.000 són audiovisuals, 150 títols de revistes, 9 diaris i un espai destinat a informació local. Una de les seves particularitats és el fons especial de cinema d'autor i cinema documental.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat que la nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré “és un espai de qualitat i de coneixement que ha d’esdevenir el nucli central i dinamitzador del barri de Singuerlin, però al mateix temps ha de funcionar com un espai de proximitat per a la resta de ciutadans, de dins i fora de Santa Coloma. I amb la Línia 9 al costat, la nova biblioteca està ben a prop de tothom”.

Adaptada a les noves tecnologies

L’edifici destaca pel seu disseny arquitectònic singular i modern, obra de l’arquitecte Oriol Cusidó de Taller 9s Arquitectes, disposa d’interiors diàfans, amb entrades de llum natural i amb una façana de gran personalitat formal. Compta amb una sala de cinema amb capacitat per a 250 persones per a realitzar cinefòrums i diferents actes adreçats a la ciutadania, entre d’altres.

Disposa d’una zona wi-fi per a connectar-se a les xarxes informàtiques sense cables mitjançant ordinadors portàtils. També disposa d’una sala multimèdia per la realització de tallers d’iniciació a les noves tecnologies i  recolzament actiu a la formació i l’autoformació en llegües estrangeres.

La inversió global en aquest projecte ha estat de 4,9 milions d’euros (quasi el 60% de l’Ajuntament de Santa Coloma i el 40 % de la Diputació de Barcelona).

Per iniciativa popular, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació, la nova Biblioteca Singuerlín porta el nom de Salvador Cabré, mossèn de la parròquia del barri del Singuerlín durant l’etapa del franquisme i impulsor de la llengua i la cultura catalanes a la ciutat durant la dècada del setanta.

Per a més informació i/o imatges: www.gramenet.cat

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat