Aquest dissabte reviurem la batalla de 1808 contra les tropes franceses

Els Trabucaires de Santa Coloma recrearan aquest dissabte la batalla de 1808 contra les tropes de l'exèrcit napoleònic. La ciutadania podrà reviure, amb tot detall, la victòria catalana contra aquest intent d'ocupació.

La 12a jornada commemorativa de la Guerra del Francès començarà, a les 18.30 h, amb una concentració a la parròquia de Sant Josep Oriol; tot seguit, es recrearà la famosa batalla al carrer Major, a la plaça d'en Joan Manent, al carrer de Sant Carles i a la plaça de la Vila, on s’insta·larà un mercat de sabors catalans. L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en què participin els trabucaries.

El fet històric que ara es recorda va tenir lloc el 22 de setembre de 1808. Els francesos, sota les ordres de Chabran, van sortir de Barcelona per lluitar contra els catalans, dirigits per Milans del Bosch, que va establir el seu campament al replà que hi ha entre les ermites de Sant Climent i Sant Onofre. L'atac per sorpresa dels catalans, a trenc d'alba, va causar la retirada de l'exèrcit francès.