Aquest dilluns 19 es fa un tancament reivindicatiu a l’Ajuntament contra la violència masclista

L’equip de govern municipal fa una crida a la participació de la ciutadania, a afegir-se a partir de les 21h amb el lema #19JAnemPerTotes. Aquest migdia s'ha fet una concentració reivindicativa a la Plaça de la Vila.

Santa Coloma de Gramenet es suma a la convocatòria reivindicativa que se celebrarà el proper dilluns 19 de juny als ajuntaments per dir prou a la violència contra les dones i per exigir mesures contundents contra aquesta forma de terrorisme masclista.

En aquest cas, l’Equip de Govern fa una crida a la participació de la ciutadania, a afegir-se a aquest tancament simbòlic i reivindicatiu que, amb el lema #19JAnemPerTotes, tindrà lloc a l’Ajuntament de Santa Coloma, de 21 a 24h, juntament amb els regidors i regidores i els moviments associatius, socials i polítics que s’hi vulguin sumar. L’objectiu de l’acció és reclamar al govern de l’Estat els 120 milions d’euros de pressupost necessaris per lluitar de manera eficaç contra aquesta xacra social.

La jornada reivindicativa a Santa Coloma començarà amb lectures de manifestos per part de l’alcaldessa Núria Parlon i de diferents portaveus d’entitats i associacions de la ciutat. Després se celebrarà un acte en homenatge a les dones assassinades amb l’encesa d’una espelma per cadascuna de les víctimes de violència de gènere que, en el que portem d’any, ja són cinquanta-dos feminicidis (a data de 13 de juny). A la jornada també es podrà veure la creació de murals col·lectius reivindicatius. A més, aquest matí, a les 12.00h s'ha fet un minut de silenci a la plaça de la Vila.