Antoni Fogué és escollit president de la Diputació de Barcelona

El Ple extraordinari de la Diputació de Barcelona va escollir, el passat dimarts, Antoni Fogué com a nou president. Fogué, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, substitueix en la presidència de la institució Celestino Corbacho, un cop l’exalcalde de l’Hospitalet ha assumit el càrrec de ministre de Treball i Immigració del Govern de l’Estat.

Antoni Fogué i Moya (Santa Coloma de Gramenet, 1955) va resultar proclamat amb 46 dels 49 vots del plenari de la Diputació, els corresponents als grups del PSC, ERC, ICV-IU i CiU. En les diverses intervencions, els portaveus dels grups politics van destacar la solvència i la garantía de bon govern que aporta el nou president, avalat per la seva llarga trajectòria política al món local, com a regidor de Santa Coloma, i a la mateixa Diputació.

Antoni Fogué és regidor colomenc des de 1987, i tinent d’alcalde des del 1991. És diputat a la Diputació de Barcelona des de l’any 1996 i, després de diferents càrrecs i responsabilitats, des del 2004 ha estat diputat de l’Àrea de Coordinació i Govern Local des d’on ha tingut un paper central en el disseny i desplegament del Pla de mandat de la corporació.

En el seu discurs de presa de possessió, Fogué va manifestar que des de la presidència de la Diputació continuarà treballant per reforçar les polítiques de proximitat dels ajuntaments mitjançant la cooperació, la concertació i el treball en xarxa amb els municipis.

Antoni Fogué va dedicar també paraules emotives i de compromís a tots els seus companys, regidors i regidores de Santa Coloma. I va esmentar, en especial a l’alcalde, Bartomeu Muñoz, amb el qual l’uneix una forta relació, política i personal i amb qui porta treballant pel municipi des de 1987. Amb el nou organigrama de la Diputació de Barcelona, la relació de president i vicepresident es veu encara més enfortida i potenciada, per continuar governant en benefici del món local des de la institució provincial.