Alumnes de l'Escola de Música canten al Fòrum

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música participaran el diumenge 17 a la cantata infantil “El nen enamorat de la lluna” organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa (ACEM) amb motiu del seu 20è aniversari.


40 alumnes de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet canten al Fòrum pel 20è aniversari de l’ACEM. Aquest esdeveniment tindrà lloc el proper diumenge 17 de març al l’Auditori Gran del Parc del Fòrum de Barcelona.

En total, gairebé 2.500 alumnes d’escoles de música d’arreu de Catalunya s’aplegaran en aquesta gran cantata a l’aire lliure. Tots els alumnes que hi participen tenen entre quatre i vuit anys. Degut al volum d’alumnes que s’hi han inscrit, la cantata es dividirà en tres sessions durant el dia:

  • primera sessió a les 11:00h del matí
  • segona sessió a les 13:30h del migdia
  • tercera sessió a les 16:30h de la tarda


L’ACEM preveu que unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, assisteixin durant tot el dia com a públic en aquesta cantata infantil.
La cantata està formada per 6 cançons que van acompanyades d’una història que fa de fil conductor. Aquesta història, d’un nen que s’enamora de la lluna, està creada per l’autor de les lletres de les cançons de l’espectacle, Manel Justícia, qui també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l’ACEM i també és qui ha creat el conte de la cantata. Les veus dels alumnes aniran acompanyades  d’un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala). Pel que fa a la música, és una creació de Xavier Matamala.

El dia de la cantata l’ACEM posarà en venda el conte, de l’editorial Zenobita, acompanyat d’un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons amb els acords de guitarra. Les cançons enregistrades al CD són cantades per alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. La gravació del CD ha estat possible gràcies a la col•laboració de l’ESMUC.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa porta 20 anys treballant per la promoció i la impulsió de projectes d’educació artística per a les escoles associades, així com també s’encarrega d’assessorar i orientar als equips directius de les escoles pel que fa a la seva gestió. L’ACEM ha aconseguit crear una gran xarxa entre les més de 100 escoles de música de Catalunya que hi estan associades organitzant trobades, activitats i intercanvis.


Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM)
Av. Drassanes nº3
08001 Barcelona
Tlf. 934817251 /  650565454
jserra@acem.cat

www.acem.cat