"Aliances per la pau, dignitat per a tothom". 21 de setembre, Dia internacional de la Pau

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, s’adhereix a aquest lema proposat per Nacions Unides en la commemoració del Dia Internacional per la Pau 2015.

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre Dia Internacional de la Pau, una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau, aquest dia es va celebrar per primer cop a l’any 1982.

L’any 2001 es va aprovar per unanimitat la resolució 55/282, que va fixar el 21 de setembre com un dia d’alto al foc i de no-violència en l’àmbit mundial.

La situació actual d’emergència i crisi humanitària, està fent que la ciutadania d’arreu d’Europa i del món, amb el recolzament i lideratge de molts ajuntaments, insti als governs centrals de cada país,  en la seva responsabilitat en donar acollida als refugiats que estan fugint desesperadament del seu país.

En aquesta línia l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet  està  fent accions concretes al municipi amb l’objectiu  de sensibilitzar i coordinar esforços per tal de poder donar acollida i resposta a la situació de violència.

L’Ajuntament i el Consell de Solidaritat i Cooperació  us convidem a participar a les  concentracions organitzades per mostrar la solidaritat amb les persones refugiades, que tenen lloc tots el dimecres a les 20:00 h  a la Plaça de la Vila.

En la concentració del proper dimecres 23 de setembre farem esment especial al Dia Internacional per la Pau, amb un minut de silenci per totes aquelles persones que pateixen les conseqüències dels conflictes bèl·lics.

El propers  dies tindreu al vostre  abast tota la informació sobre la Programació de les Jornades per la Pau i la Cooperació,  enguany sota el  lema: Santa Coloma de Gramenet-Ciutat Refugi.

En el marc d’aquestes  jornades farem també  ressò del Dia Internacional de la Pau i el seu lema,  recordant també que Santa Coloma de Gramenet és membre del grup de Ciutats Defensores dels Drets Humans,  i en aquesta línia s’ han organitzat conferències, tallers i activitats vinculades al nostre tema central: els drets humans.