Ajuts a la rehabilitació d'edificis i l'instal·lació ascensors

Aquesta setmana s'ha obert la convocatòria 2009 d'ajuts públics per a la rehabilitació d'edificis i la instal·lació d'ascensors a diferents barris de Santa Coloma.

###NEWS_VIDEO_1###

Es tracta de la quarta campanya de subvencions que engega l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, i a la què es destinaran 2,5 milions d'euros per a la millora i modernització dels edifici d'habitatges i per a la instal·lació d'elevadors. Per a aquesta edició es mantenen les subvencions de fins al 80 % del cost de la instal·lació d'ascensors en tots els barris de Santa Coloma.

Quant a la rehabilitació d'edificis, existeixen diferents programes d'ajuts que, depenent de la intervenció a realitzar i dels barris, les comunitats poden optar a una subvenció d'entre el 45 % i fins a 80% del cost de l'obra.

Test de l'Edifici, un dels requisits
Les comunitats de propietaris que desitgin presentar-se a la convocatòria 2009 de l'Ajuntament han d'informar-se prèviament a l'Oficina Local d'Habitatge. Un dels requisits és la sol·licitud del Test de l'Edifici (TEDI) o certificació tècnica de que el bloc de pisos compleix els paràmetres tècnics i estètics establerts per a poder portar a terme l'obra. El 30 d'octubre és la data límit que tenen les comunitats de veïns per a presentar la sol·licitud d'ajuts a l'Oficina Local de l'Habitatge.