Activitats de Sant Jordi de Fondo Comerç

L’Associació de Comerciants i Professionals de Fondo Comerç ha preparat tot un seguit d'actes per avui dia 23 amb un reconeixement al plurilingüisme de la societat colomenca.

Una lectura de poemes en català, xinès, àrab i castellà ha servit per presentar a la Biblioteca Can Peixauet les activitats que organitzen per Sant Jordi Fondo Comerç, el CNL L’Heura, l'esmentada biblioteca i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Han presidit l'acte, Petra Jiménez, regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació; Laia Tordera, regidora d’Infància i Joventut, Salut i Consum i presidenta del Centre de Normalització Lingüística L’Heura; Ana Belén Moreno, regidora adjunta de Serveis Municipals, comerç i mercats; i Teresa Castellví, presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de  Fondo Comerç.

Enguany,s'ha volgut destacar el plurilingüisme de la societat colomenca, i és per aquest motiu que per presentar les activitats s'ha comptat amb una breu lectura de poemes en català, en xinès, àrab i castellà.  La dinamització del comerç i la cohesió dels col·lectius de persones arribades d’arreu del món al teixit social i comercial del barri són algunes de les funcions principals de Fondo Comerç, que compta entre els membres de la seva junta directiva, amb persones provinents d’altres països.

La Biblioteca Can Peixauet, mitjançant el seu Fons de les Llengües, és la biblioteca de l’Estat espanyol que té més llibres en xinès, amb un fons que supera els 4.000 exemplars.

Actes de Sant Jordi

Pel al 23 d’abril, les activitats s’iniciaran a les 10 del matí. Hi haurà lectures a l’aire lliure, tallers de manualitats per als més petits, lectures amb parella de català i altres llengües, espectacles infantils i culturals i un recital de poesia d’autors locals i de proximitat, entre d’altres. L’acte es farà a la Plaça del Rellotge.