Actes d'homenatge a l'alcalde Celestí Boada

El descobriment de la placa commemorativa a Celestí Boada previst per aquest dijous 18 ha quedat ajornat per motius metereològics i es farà el dissabte 27 d’octubre a l’inici de l’itinerari Recordant l’alcalde Celestí Boada.

Setanta-nou anys després de la seva mort, la ciutat recupera i ret homenatge a qui fou alcalde de Gramenet del Besòs d’octubre de 1936 a març de 1938. El 12 de maig de 1939, va ser detingut i acusat de rebel·lió militar pel règim franquista i condemnat a mort per haver participat en la revolució de l’any 1934. Va ser executat al Camp de la Bota de Sant Adrià de Besòs el 18 d’octubre de 1939 La condemna a mort va ser dictada al Palau de Justícia de Barcelona pel Consell de guerra permanent número 1 el 26 de juny de l’any 1939 en el Sumaríssim d’urgència número 7.822 i acumulats.

Dintre l’àmbit de Memòria Històrica de l’Ajuntament i dels actes de recuperació de la història més recent de la ciutat, per recordar la figura de l’alcalde Celestí Boada. s'han programat tres actes aquest mes d'octubre:

A causa de previsions meteorològiques adverses del cap de setmana passat i d’acord amb la família de l’alcalde Celestí Boada, el descobriment de la placa d’homenatge es va ajornar fins a dissabte 27 d’octubre, a les 10.00h. L’acte tindrà lloc al número 9 del carrer Major, on vivia i on va ser detingut el batlle de Gramenet del Besòs, que va ser afusellat per les tropes franquistes el 18 d’octubre de 1939. Després d’aquest acte, començarà un recorregut amb autocar pels llocs que expliquen la trajectòria personal i política de l’alcalde Boada (Ajuntament, carrer Major, plaça d’Alfons Carles Comín del Fondo, plaça Fra Juníper Serra de la barriada de les Carolines del Bon Pastor i Camp de la Bota). L’activitat és gratuïta, però les places són limitades. Inscripcions: 93 385 71 42 o museutorreballdovina@gramenet.cat.

Dimarts 23 d’octubre, a les 19 h, al Museu Torre Balldovina
Conferència “Celestí Boada, l’alcalde afusellat pel franquisme”
a càrrec de Juanjo Gallardo i José Manuel Márquez, historiadors.

Dissabte 27 d’octubre, a les 10 h

Itinerari “Recordant l’alcalde Celestí Boada”
Un recorregut pels llocs claus que expliquen la trajectòria personal i política de l’alcalde Celestí Boada (Ajuntament, carrer Major, plaça d’Alfons Carles Comín del barri del Fondo, plaça Fra Juníper Serra de la barriada de les Carolines del Bon Pastor i Camp de la Bota). Recorregut amb autocar, places limitades, activitat gratuïta.  Inscripcions: tel. 93 385 71 42 o museutorreballdovina@gramenet.cat