Acte sobre la fibromiàlgia a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet celebra demà el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb un acte sobre la realitat de la fibromiàlgia.

El documental "Indefinida plural" es projectarà al Museu Torre Balldovina

Santa Coloma de Gramenet, 29 de maig de 2012. En el marc de la celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones (28 de maig), l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, conjuntament amb el Consell local de les Dones per la Igualtat, ha programat per al 30 de maig un acte per abordar la fibromiàlgia, una malaltia que afecta entre el 3 i el 6% de les dones entre els 20 i els 50 anys a l’estat espanyol, segons dades de la Sociedad Española de Neurología (SEN).

En primer lloc, demà, a les 19:00 h, es projectarà al Museu Torre Balldovina (plaça de Pau Casals s/n), el documental Indefinida Plural (2008), obra de Bárbara Boyero, Roser Mateos i Lidia Ruiz. Aquest documental s’acosta a la realitat de la fibromiàlgia a través del testimoni de tres dones que la pateixen, tot traslladant una reflexió entorn a la relació social, històrica i cultural de les dones amb la salut, el dolor, la culpa, les renúncies, les cures, etc. Les protagonistes d’Indefinida Plural qüestionen i superen, a través de la fibromiàlgia, rols de gènere i allò que s’esperava d’elles.

Després del visionat, i per tal de poder aprofundir en el tema plantejat, hi haurà una conferència a càrrec de la Dra. Carme Valls, endocrinòloga i directora del Programa Dona, Salut i Qualitat de Vida del Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS). Durant l’acte es comptarà també amb la participació de Bárbara Boyero, co-directora del documental.

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat