Acte de recepció a sis reconeguts defensors i defensores dels drets humans

Recepció demà a l’Ajuntament a sis reconeguts activistes, defensors i defensores dels drets humans, en el marc de les Jornades per la Pau i la Cooperació.

Santa Coloma de Gramenet, 29 de setembre de 2015.- Demà dimecres, 30 de setembre, a les 16.30h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet tindrà lloc una recepció oficial per part de l’alcaldessa Núria Parlon  i altres regidors i regidores als defensors i defensores dels drets humans que enguany han estat convidats en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

A més de la recepció institucional, els defensors i defensores dels drets humans es reuniran aquest mateix dia a Santa Coloma de Gramenet amb síndics i defensors locals integrants del Fòrum de Síndics. Els Síndics i defensors locals han estat convidats especialment per al Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet.

Informació complementària:

Des d’avui 29 de setembre al 10 d’octubre, sis activistes de drets humans, procedents de Mèxic, el Marroc, Kenya, Guatemala, Bahrain i el País Basc, visitaran catorze municipis de Barcelona per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores de Drets Humans que des de 2013 organitzen el municipis barcelonins i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors i defensores de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.


La delegació està composada per:


- Pare Pedro Pantoja, sacerdot mexicà defensor dels drets del migrants a Mèxic, amenaçat per denunciar la implicació de les autoritats mexicanes en el segrest dels migrants en trànsit cap als Estats Units

- Helena Maleno, activista del col·lectiu Caminando Fronteras i investigadora de les violacions dels drets humans que succeeixen en els trànsits migratoris, principalment a la frontera de Ceuta i Melilla.

- Andrés Krakenberger, activista basc de drets humans, actualment portaveu de l'Asociación contra la Pena de Muerte Pablo Ibar, l'únic espanyol condemnat a mort en tot el món.

- Ruth Mumbi, defensora dels drets de les dones residents als barris més marginals de Nairobi. Ruth Mumbi va fundar Bunge la wamama mashinani (Parlament de les dones), moviment popular per la justícia social i la rendició de comptes a Kenya, i va ser una de las impulsores del moviment de dones Warembo Ni Yes, que dóna suport a la nova constitució de Kenya.

- Yolanda Oquelí, activista mediambiental de San José del Golfo (Guatemala) i líder del Frente Norte del Área Metropolitana (FRENAM – Resistencia La Puya), moviment de resistència pacífica que ha aconseguit frenar el projecte miner “El Tambor” als municipis de San José del Golfo i San Pedro Ayampuco. Yolanda viu sota protecció degut a que va ser tirotejada després de participar en una manifestació pacífica en contra del projecte miner.

- Maryam al Khawaja, exiliada actualment a Dinamarca degut al seu activisme a través de Twitter retransmetent les protestes i les violacions de drets humans que es cometien durant la primavera àrab a Bahrain al 2011.

Us hi esperem ¡¡

Per a contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana B. Pérez

93 462 40 13 – 618 045 488
comunicació@gramenet.cat
premsa.comunicacio@gramenet.cat