Acte de celebració del 30è. aniversari del Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet

El museu colomenc és un referent a Catalunya en cultura ibèrica gràcies a les restes del poblat del Puig Castellar.

Façana Museu Torre Balldovina

Santa Coloma de Gramenet, a 23 de juny de 2017.- El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma ha fet 30 anys de la seva inauguració (19 de juny 1987) i ho commemora amb un acte festiu el proper dimarts 27 de juny, a les 19.00 h, en el propi museu.

L’Ajuntament de Santa Coloma vol fer d’aquest esdeveniment una celebració compartida amb les persones que han estat vinculades al Museu aquestes tres dècades i amb aquells colomencs i colomenques que vulguin afegir-se a la festa de dimarts, un esdeveniment obert a tothom.

La primera part de la celebració es realitzarà a la sala d’actes del Museu, amb els parlaments de l’alcaldessa Núria Parlon. A continuació, el que fou director a l’etapa 1986-2016 farà un recorregut per la historia de l’equipament amb la projecció de diferents imatges destacades d’aquestes tres dècades de vida.

La segona part de la festa es realitzarà als jardins del Museu, on tindrà lloc una mostra d’arqueo-gastronomia que consistirà en un tast de sabors del món dels ibers. L’acte estarà amenitzat per música en directe de jazz i blues, amb Room For 2.
Tres dècades de vida

El 19 de juny de 1987 s’inaugurava el Museu Torre Balldovina per promoure el coneixement i la difusió de la història i el patrimoni de Santa Coloma de Gramenet. Han estat trenta anys dedicats a la recerca, a la conservació i a la difusió del patrimoni.

L’equipament s’ha posicionat com un museu molt destacat en l’àmbit català pel que fa a la cultura ibèrica gràcies al poblat del Puig Castellar. Actualment, una passejada pel Museu Torre Balldovina dóna l’oportunitat de conèixer els orígens i l’evolució de Santa Coloma. L’exposició permanent «Santa Coloma de Gramenet: la muntanya, el riu, la ciutat» fa un repàs per la seva història, des de l’assentament dels ibers al Puig Castellar, passant per la Santa Coloma feudal, agrícola i dels estiuejants, fins arribar a començament del segle XX.

Al Museu també s’hi pot trobar un servei d’audioguies gratuït, pensat per descobrir el passat de la ciutat a través del patrimoni arquitectònic conservat. Amb el nom «Itineraris pel patrimoni de Santa Coloma» s’ofereixen tres recorreguts pels principals
punts de la ciutat i pels indrets més emblemàtics, per aprofundir de manera detallada en la historia del territori, de forma individualitzada i autònoma, sense calendaris ni horaris prefixats, seguint la ruta proposada o adaptant-la als interessos particulars de cada usuari i al ritme que desitgi.


?    Us adjuntem una imatge del Museu Torre Balldovina


Per a més informació i/contactes:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Ana Belén Pérez Blanco
93 462 40 00 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat