8 de cada 10 alumnes participants del programa SEFED troben feina

Aquest projecte de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives està cofinançat per l'Ajuntament i al nostre municipi es desenvolupa al Centre de Formació La Ginesta.

Durant el 2013 han passat pel programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) un total de 69 persones (majoritàriament dones). De totes elles, han trobat feina 48 persones, és a dir, el 80% de les alumnes. D’una altra banda, 42 dels contractes realitzats han estat dins l’àmbit administratiu.  El programa formatiu SEFED té com a objectiu capacitar persones en el camp de l'administració i la gestió empresarial.

El Centre de Formació La Ginesta de Grameimpuls, és l’espai on es desenvolupa el programa al nostre municipi. Les aules adopten la forma i distribució d’una oficina administrativa per convertir-se en una empresa fictícia que manté relacions comercials amb altres empreses simulades, venent els seus productes o serveis. L'alumnat aprèn en un context en el qual es viu l'ambient laboral i es desenvolupen les condicions d'una relació de treball. 

Amb el SEFED, l'alumnat finalitza el seu període de formació amb una concepció global de l'activitat d'una oficina administrativa, coneixent la diversitat de tasques que es realitzen, amb una pràctica equiparable a l'experiència laboral real que li facilitarà la seva futura incorporació al món del treball.

El programa SEFED està cofinançat pel Fons Social Europeu, el Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i gestionat per Grameimpuls.