78.909 colomencs podran votar a les eleccions autonòmiques

Diumenge 28 de novembre se celebraran les eleccions que determinaran la composició del Parlament de Catalunya de la propera legislatura. A Santa Coloma, tot està disposat perquè la jornada transcorri amb normalitat.

A la nostra ciutat, el nombre d'electors amb dret en aquests comicis és de 78.909, que podran votar a 24 col·legis (157 taules). Durant els últims dies han arribat als domicilis particulars les targetes censals en què s'informa cada elector del lloc exacte al què han d'adreçar-se per exercir el seu dret al vot. En cas de dubte sobre aquest o qualsevol altre aspecte, a l'entrada de cada col·legi un equip d'informadors tractarà de resoldre les qüestions que plantegin els ciutadans. La jornada electoral transcorrerà des de les 9.00 fins a les 20.00 hores del dia 28.

Ja s'han adoptat els dispositius de seguretat i la resta de mesures complementàries que regeixen un esdeveniment d'aquesta natura. L'objectiu és que la jornada transcorri amb total normalitat i en un clima d'absoluta tranquil·litat. L'Ajuntament ha contractat un servei de transport adaptat, en què treballaran dos voluntaris de la Creu Roja, a disposició de totes les persones que tinguin dificultats de mobilitat.

Qui necessiti ajuda per anar a votar ha de trucar a l'Ajuntament (telèfon 93 462 40 00), on es prendrà nota de la petició i es concertarà el moment exacte per realitzar el desplaçament.

El Parlament
Les eleccions de diumenge decidiran la composició del Parlament de Catalunya dels propers quatre anys. El Parlament és la institució que representa el poble de Catalunya, cosa que el situa en una posició central al sistema institucional de l'autogovern. El Parlament de Catalunya està format per una sola cambra i és independent i inviolable.

L'Estatut configura la Generalitat com un ens complex integrat pel Parlament, la Presidència de la Generalitat, el Govern i altres institucions (Consell de Garanties Estatutàries, Síndic de Greuges, Sindicatura de Comptes i Consell de l’Audiovisual). Del Parlament emanen totes elles.