5a edició del Certamen de Convivència per alumnes d’ESO

Divendres 27 (10h) a la Bilbioteca Singuerlín es lliuren els premis als que opten gairebé 200 joves de 7 instituts colomencs.

Aquest divendres, 27 de maig, de 10 a 13,30 h, a la Biblioteca del Singuerlin Salvador Cabré tindrà lloc l’acte de lliurament de la V Edició del  Certamen de Convivència per a alumnes d’ESO de la ciutat, organitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
En l’edició d’enguany han participat 199 joves entre primer i quart curs d’ESO de 7 instituts de la ciutat que presentaran els seus treballs sobre convivència, qüestions com ara el gènere, la discriminació, l’homofòbia, el bulling  o la interculturalitat.
Fins a 51 activitats de suport facilitades per l'Ajuntament han acompanyat els grups aprofundint sobre els temes triats per l’alumnat. Els resultats de mesos d’intens treball són diversos: curtmetratges, protocol d’acollida i prevenció de conflictes al centre educatiu, fins i tot un número musical de Basket Beat.
La finalitat és la de treballar l'educació per a la convivència i la ciutadania introduint valors inclusius. Aquesta tasca té alhora una voluntat preventiva i de millora de la identitat personal i de pertinença dels i les joves a la ciutat. El premi és el reconeixement final, institucional, públic, visible, no només del procés dut a terme pels i les estudiants, sinó també de la tasca del conjunt de professionals que treballen les complexes dinàmiques convivencials que es produeixen als centres.

Amb l’aportació de tothom, la iniciativa ha aconseguit fer un procés de reflexió-acció amb els joves de la ciutat sobre les situacions de conflicte i convivència en els centres educatius. La voluntat és que els joves adquireixin i siguin promotors de la cultura de la pau i de la resolució pacífica de conflictes.