40 anys, 40 concerts és l’eslògan de la nova temporada de l’Auditori

El programa està protagonitzat per nous valors musicals internacionals formats a Santa Coloma.

La temporada de l’Auditori ja està enllestida. Amb motiu de la commemoració  del 40 aniversari de l’Escola Municipal de música, la programació d’enguany vol retre tribut a músics professionals de trajectòria consolidada, que en el seu dia van ser alumnes de Can Roig i Torres.

Durant aquests anys, més de 3.000 alumnes de la ciutat s'han format musicalment a l'Escola, i alguns han esdevingut figures destacades, tot completant el seu currículum en centres internacionals de música. La il•lusió i l'esperança, que en el seu dia va posar el primer Ajuntament democràtic, ha donat fruit al cap dels anys, esdevenint Can Roig i Torres una excel·lent pedrera artística pel que fa a música clàssica. Un projecte de qualitat, que ofereix un valor afegit molt especial a la nostra ciutat.

La programació estable que ens proposa l'Auditori té com a protagonistes alguns d'aquests músics i músiques que han traspassat més enllà de les quatre parets de la ciutat. Així, obrirem l'agenda amb Alban Kwartet, capitanejada per Glòria Expósito formada al conservatori d'Utrecht, amb una segona part a càrrec de la soprano Adriana Aranda, formada al conservatori superior del Liceu (5 de març). Seguirà Quartet Calders, integrada per Júlia Álvaro, també del conservatori superior del Liceu, amb una segona part amb la mezzosoprano Cristina Segura que arriba des de Ginebra (16 d'abril). Una altra proposta la protagonitzarà Abel Iglesias al piano, vingut del conservatori superior d'Aragó i una segona entrega per part d'Andrea Talavero, formada al conservatori superior del Liceu (23 d'abril).

El piano de Adrián Blanco, interpretarà obres del segle XX i XXI, com a músic format a la Manhattan School de New York ( 7 de maig). La Camerata Gramenet seguirà amb el piano de Bernat Sánchez, format a l'ESMUC i Liceu (20 de maig). Clourem el cicle, amb la soprano Elionor Martínez formada al conservatori superior de Basilea, acompanyada al piano per Isaac Rodríguez format a Hoshchule de Detmold. Blai Navarro, a l'acordió, llicenciat al conservatori de Helsinki, posarà el punt final(4 de juny).

El calendari de concerts segueix amb un programa en paral·lel a l'abast, que integren la 3a mostra música & Roig que és celebrarà al mes de juny per altres equipaments municipals com les biblioteques, el museu i el teatre Sagarra. La programació CRT en concert, la música SC amb la presentació del cantautor José Luis Ladera i el 6è Stage d'interpretació musical.