2a Diada de la Primavera de la Serra d'en Mena

Es farà aquest dissabte 9 (10h) amb activitats diverses al Parc dels Pins i el diumenge 10 (12h) a la plaça del Rellotge amb una trobada castellera.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Obra Social ”la Caixa” i La Fundació Integramenet promouen els dies 9 i 10 d’abril la segona edició de la Diada de la Primavera. En aquesta ocasió se seguirà fomentant la cohesió social i la convivència i s’incorporarà una nova idea, la importància de la salut comunitària: dels hàbits de vida saludables, l’alimentació equilibrada i l’exercici físic. En aquest sentit ha estat de vital importància la implicació dels centres de salut del barri, com els CAP de Santa Rosa i El Fondo. D’aquí que el lema triat per aquesta edició de 2016 hagi estat "Diada de la Primavera de la Serra d'en Mena, salut i convivència als barris".

El parc dels Pins i la Plaça del Rellotge tornaran a acollir 30 activitats, actes lúdics i festius, organitzats pels propis veïns i entitats de la Serra d’en Mena (formada pels barris Santa Rosa, Raval, Fondo i Safaretjos), en una nova mostra del vigor i l’orgull de pertinença al barri. Consulteu aquí el programa detallat d'activitats.<

Tallers de vida sana i el primer Holi colomenc

Aquest dissabte dia 9 concentrarà el gruix de les activitats lúdiques de la Diada de la Primavera. Un any més, el parc dels Pins al barri del Raval serà l’epicentre de la festa. De 10 a 13 hores destaquen els tallers, la milla urbana Cros del Motocros, la Marxa Nòrdica o la Gimcana, per a fomentar el hàbits saludables. A més, també s’ampliarà el Jardí del Barri, es pintarà el mur skyline del barri, es podrà veure l’actuació del grup de hip-hop The Young Fighters i una exhibició de karate de la mà de l’associació Karate Can Peixauet. I com a gran final de festa, el primer Holi colomenc de benvinguda de la primavera i de representació dels mil i uns colors que formen part de la diversitat de la Serra d’en Mena. El diumenge 10 la festa tornarà a la plaça del Rellotge (12.00), on hi haurà una trobada castellera amb la participació de les colles Laietans de Gramenet, Castellers de Montcada i Reixach, Castellers de Sant Adrià i Castellers de Roquetes.

Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural

Les activitats de la Diada de la Primavera són una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori el juliol del 2014, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” en l’àmbit estatal, i a Santa Coloma amb la col·laboració de la Fundació Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma, a més de multitud d’entitats i associacions, veïns i veïnes de la ciutat, que hi participen activament.

En aquests 4 mesos de feina, per organitzar la Diada de la Primavera, han intervingut 23 associacions ciutadanes, 4 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals, 2 centres de salut i gairebé 80 organitzadors, veïns del barri, quasi el doble que l’any passat. Tots plegats reivindiquen amb orgull “Jo Sóc Serra d’en Mena”, com a tret que els agermana i els uneix.