25.000 alumnes han passat per la UNED colomenca des de la seva posada en marxa

Santa Coloma de Gramenet és avui la tercera ciutat universitària de l’àrea metropolitana. El període de matriculació a la Universitat a Distància està obert fins al 23 d’octubre.

Edifici la Torre del Recinte Torribera (c. Prat de la Riba, 171) Horari: de dilluns a dijous de 17.00 a 20.30 h El termini de matriculació finalitzarà el 23 d’octubre

Un total de 24.998 persones han estat alumnes de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) de Santa Coloma de Gramenet des de la seva posada en marxa ara fa 26 anys. La seu de la UNED està ubicada a l’edifici la Torre del Recinte Torribera, i enguany ofereix els graus de Psicologia, Educació Social, Pedagogia, Dret i Treball Social, els cursos d’accés a la universitat per a persones més grans de 25 i 45 anys, els nivells A1, A2 i B1 d’anglès i l’A2 d’espanyol per a persones estrangeres. El període de matriculació per a aquest curs està obert i finalitzarà el 23 d’octubre.

La UNED de Santa Coloma va començar a funcionar el curs 1992/1993 amb 50 alumnes. Des d’aleshores, el nombre d’estudiants no ha parat de créixer, i s’ha consolidat com una opció formativa universitària al territori. L’any passat s’hi van matricular 1.777 persones —un 17,4% més que l’any anterior— , de les quals 1.227 eren dones.

ALUMNAT TREBALLADOR

De fet, el perfil d’estudiant a la UNED de Santa Coloma és el d’una dona d’entre 30 i 40 anys que compagina la formació universitària amb la feina. En aquest sentit, un 85% de l’alumnat que l’any passat va estudiar a la seu colomenca estava treballant. La conciliació laboral i la flexibilitat d’horaris són dos dels aspectes que més es valoren per matricular-se a la UNED, ja que cada persona pot formar-se al seu ritme, sense mínim d’assignatures ni permanència. Un altre element destacat és l’ús de les noves tecnologies.

La delegació de la UNED de Santa Coloma de Gramenet disposa d’un nou model de tutories virtuals que s’emeten en directe i que permeten l’alumnat seguir-les des d’un ordinador connectat a internet sense necessitat de desplaçar-se. A més, en ser una universitat pública, disposa de beques per als estudiants amb discapacitat i descomptes per a famílies nombroses.

CIUTAT UNIVERSITÀRIA

La UNED forma part del projecte «Santa Coloma, ciutat universitària», juntament amb l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona (Campus de l’Alimentació), la Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) i els centres assistencials Dr. Emili Mira i López-IMAS (CAEM-PSMAR). Aquest programa es va posar en marxa ara fa quatre anys, fruit d’un conveni entre les cinc institucions, per engegar propostes al voltant del coneixement. El projecte ha consolidat Santa Coloma com la tercera ciutat d’àmbit universitari de l’àrea metropolitana.