25 anys de Grameimpuls a Santa Coloma

Grameimpuls va nèixer al 1989 com a empresa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb l’objectiu de promocionar l’activitat econòmica de la ciutat des de tres àmbits: la formació, l’ocupació i l’emprenedoria.

En aquests 25 anys d’història la societat municipal Grameimpuls ha anat creixent oferint cada cop més serveis a la ciutadania. És el centre col·laborador més antic del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i està registrada com a agència de col·locació. Actualment té 3 centres de formació ocupacional, el CFO La Ginesta, el Centre de Formació i Treball i l’Escola de Restauració on es desenvolupen programes de qualificació professional i d’igualtat d’oportunitats i de gènere. A la seu central de Can Xiquet és a disposició de l’usuari el servei d’intermediació amb l’empresa que inclou una borsa de treball, pràctiques laborals i assessorament a la contractació a més del servei d’informació i orientació laboral, on es dissenyen els itineraris personalitzats d’inserció laboral. 

Entre les seves línies d’actuació Grameimpuls realitza l’acompanyament a la recerca de feina de persones en situació d’atur, ofereix formació per a treballadors i treballadores en actiu i gestiona els plans d’ocupació municipals. L’experiència acumulada amb més de 500 cursos realitzats al llarg de la seva trajectòria té un important aval: un elevat índex de satisfacció (90%) en els programes d’ocupació. A través de diferents projectes de formació i treball, s’han realitzat obres i serveis en benefici de la comunitat, entre les que destaquen l’adequació i adaptació d’espais i edificis públics com Can Calvet, l’edifici Manent, i  l’adequació de la Font de l’Alzina entre d’altres. 

Suport a les persones emprenedores i empreses

Grameimpuls té dos centres d’empreses, Can Peixauet i Bosc Llarg, per ubicar negocis de nova creació. En aquests dos centres s’ofereixen serveis d’assessorament empresarial, de gestió i d’administració.  Santa Coloma de Gramenet segons dades de la Diputació de Barcelona, és el municipi amb més oferta d’espais gràcies a aquests vivers. A través del seu Servei de Foment Empresarial s’han fet viables més de 1.600 idees de negoci posant a l’abast la formació adequada als empresaris mitjançant cursos, seminaris i jornades tècniques. Més de 10.000 persones emprenedores han estat ateses durant tot aquest temps.

Formació universitària

El curs 1992-1993 es va crear l’extensió de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) a Santa Coloma de Gramenet per iniciativa de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a través d’un conveni el Consorci del Centre Associat de la UNED de Terrassa. Grameimpuls gestiona aquest centre docent que ofereix 5 graus universitaris (dret, educació social, pedagogía, psicologia i treball social) a més de d’idiomes i curs d’accés a la universitat a uns 1.500 alumnes.