2.466 infants i joves han començat els casals i campus d’estiu

L’Ajuntament ha atorgat 729 beques d’estiu per a nois i noies colomencs de 3 a 18 anys procedents de famílies sense recursos. Santa Coloma cobreix les activitats d’estiu per a l’etapa de l’adolescència, de 12 a 18 anys.

Aquest dilluns 29, 2.466 infants i joves van començar els casals i campus d’estiu que organitza l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a vuit escoles de primària, l’Escola de Restauració, a quatre centres oberts i a equipaments municipals i esportius de la ciutat. Enguany també, com l’any passat, les famílies que ho necessitin disposen d’oferta de casals a l’agost, en concret al Casal dels Infants i al Centre Obert Riallers, que ambdós inclouen el servei de menjador.

Durant aquest més de juliol, hi ha una àmplia oferta d’activitats a aquesta ciutat a través d’una vintena de casals i campus amb diferents temàtiques, adreçats tant a l’etapa de la infància (3-12 anys) com de l’adolescència (de 12 a 18 anys). Precisament un dels trets distintius de Santa Coloma, quant a casals i campus d’estiu, és que és una de les ciutats de Catalunya amb cobertura d’activitats d’estiu per a l’etapa de l’adolescència.

Beques que cobreixen els casals i menjadors a l’estiu

Enguany, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet també té en marxa el programa de beques per als casals i campus d’estiu, adreçat als infants i joves procedents de famílies sense recursos. De moment, l’Ajuntament ha atorgat 729 beques a nens i adolescents de famílies vulnerables, als quals se’ls cobreix la matrícula i el menjador. Es tracta del 29,5 % dels participants dels campus i casals a Santa Coloma.

De la totalitat de beques concedides, 40 han estat per a infants amb diversitat funcional i 150 per als infants i joves que participen a casals de l’agost. Aquestes dades són provisionals pels casals de l’agost, les famílies sense recursos encara poden sol·licitar-hi beca.

L’objectiu del programa de beques d’estiu és, en paraules de l’alcaldessa Núria Parlon, “garantir la igualtat d’oportunitats de la població infantil i adolescent més vulnerable també a l’estiu, perquè durant el període no lectiu de vacances també puguin participar en casals i campus i que tinguin cobert almenys un àpat gratuït i equilibrat diari, inclòs l’agost, com fem la resta de l’any amb el programa municipal El menjador de l’escola a l’abast de tothom”.

Per al programa de beques per als casals i campus d’estiu 2015 (juliol i agost), l’Ajuntament destina enguany al voltant de 200.000 euros.