2.466 infants i joves han començat els casals i campus d’estiu a Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament ha atorgat 729 beques d’estiu per a nois i noies colomencs de 3 a 18 anys procedents de famílies sense recursos.

Una vintena de participants d'entre 8 i 15 anys, al casal de cuina de l'Escola de Restauració

Santa Coloma de Gramenet, 30 de juny de 2015.- Ahir dilluns 29 de juny, 2.466 infants i joves van començar els casals i campus d’estiu que organitza l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a vuit escoles de primària, l’Escola de Restauració, a quatre centres oberts i a equipaments municipals i esportius de la ciutat. Enguany també, com l’any passat, les famílies que ho necessitin disposen d’oferta de casals a l’agost, en concret al Casal dels Infants i al Centre Obert Riallers, que ambdós inclouen el servei de menjador.

Durant aquest més de juliol, hi ha una àmplia oferta d’activitats a aquesta ciutat a través d’una vintena de casals i campus amb diferents temàtiques, adreçats tant a l’etapa de la infància (3-12 anys) com de l’adolescència (de 12 a 18 anys). Precisament un dels trets distintius de Santa Coloma, quant a casals i campus d’estiu, és que és una de les ciutats de Catalunya amb cobertura d’activitats d’estiu per a l’etapa de l’adolescència. Beques que cobreixen els casals i menjadors a l’estiuEnguany, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet també té en marxa el programa de beques per als casals i campus d’estiu, adreçat als infants i joves procedents de famílies sense recursos. De moment, l’Ajuntament ha atorgat 729 beques a nens i adolescents de famílies vulnerables, als quals se’ls cobreix la matrícula i el menjador. Es tracta del 29,5 % dels participants dels campus i casals a Santa Coloma. De la totalitat de beques concedides, 40 han estat per a infants amb diversitat funcional i 150 per als infants i joves que participen a casals de l’agost. Aquestes dades són provisionals pels casals de l’agost, les famílies sense recursos encara poden sol·licitar-hi beca. L’objectiu del programa de beques d’estiu és, en paraules de l’alcaldessa Núria Parlon, “garantir la igualtat d’oportunitats de la població infantil i adolescent més vulnerable també a l’estiu, perquè durant el període no lectiu de vacances també puguin participar en casals i campus i que tinguin cobert almenys un àpat gratuït i equilibrat diari, inclòs l’agost, com fem la resta de l’any amb el programa municipal El menjador de l’escola a l’abast de tothom”.

Per al programa de beques per als casals i campus d’estiu 2015 (juliol i agost), l’Ajuntament destina enguany al voltant de 200.000 euros.Cuina a l’Escola de Restauració i casals per a jovesPer una banda, l’Ajuntament ofereix quatre casals amb els Centres Oberts de la ciutat –Centre Obert Rialles, Germina, Moisés i Casal dels Infants- adreçats a joves en risc d’exclusió social. Una de les novetats d’enguany és el casal d’estiu de la Fundació Germina anomenat “Jovestiu”, adreçat a un públic d’entre 12 i 16 anys, que podran aprendre diferents activitats de cultura urbana -des de Skate, Dj’s, Graffitti, etc. Es tracta d’un casal amb monitors que són joves del projecte d’inserció laboral GR. D’altra banda, també  l’Ajuntament, a través de l’Escola de Restauració de Santa Coloma, ha posat en marxa el casal “Cuina’t l’estiu” per a persones d’entre 8 i 15 anys. Es tracta del segon any que es realitza aquest casal a la ciutat. En el primer dia, ahir, els participants van aprendre a fer magdalenes i en els propers dies descobriran els secrets de la pasta, de les broquetes, aprendran a fer falafel, truita de patates i gaspatxo, entre d’altres propostes culinàries.Una altra de les propostes va adreçada a persones amb diversitat funcional. Es tracta del “Casal Rialles per tothom”, que es realitza a l’Escola d’Educació Especial Josep Sol, amb l’organització de l’Ajuntament amb Fundació Champagnat – Centre Obert Rialles.Campus esportius i casals equipaments municipalsAltres equipaments on es fan casals d’estiu són les escoles de la ciutat (enguany es fan a set centres), amb activitats d’anglès, de ciències, de natura i medi ambient i de les cultures, entre altres- totes elles amb servei de menjador per aquells infants que ho necessitin. També hi ha casals d’estiu a diversos equipaments municipals: CRIJ Rellotge XXI, la Central Escènica amb l’associació teatral Denominació d’Origen i el Museu Torre Balldovina.En el mateix sentit, també en destaquen els campus a equipaments esportius de la ciutat, on es poden practicar futbol sala, bàsquet, patinatge i natació, entre altres opcions. Enguany s’han inscrit als campus esportius 1.350 nens i nenes  i adolescents, una xifra superior a la de l’any passat . Es poden fer activitats d’aquest tipus al complex de Can Zam, a Torribera, al Centre Esportiu Raval i a diferents pavellons esportius de la ciutat. 

Per a més informació i/o contactes:Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

comunicacio@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat