19è Cap de setmana ibèric, "Benvinguts a casa"

El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre els jaciments que integren la Ruta dels Ibers celebren el 19è Cap de Setmana Ibèric.

Aquest esdeveniment, que es fa un cop a l’any, està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que vol descobrir a la ciutadania com era la vida fa més de 2.000 anys a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.  

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir i redescobrir el nostre passat i suposa una manera lúdica i divertida d’apropar públics de totes les edats a la cultura dels antics ibers. Enguany, sota el lema “Benvinguts a casa”, es proposen més de cent activitats a 25 jaciments, totes elles gratuïtes: visites guiades i teatralitzades, tallers d'experimentació, exposicions, reconstruccions històriques, tasts de menjar i beguda ibèrica...

En concret, a Santa Coloma, el Museu Torre Balldovina ha organitzat diverses activitats:

Dissabte 5/10, al Museu

Horari: 12 h

Com eren les cases ibèriques?

Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per conèixer com vivien els ibers del Puig Castellar.

Horari: 13 h

Tast ibèric

Degustació de productes de fa 2.300 anys.

Diumenge 6/10, al poblat ibèric Puig Castellar

Horari: 11 a 14 h

Les cases: construcció i espai domèstic

Activitats familiars i tallers per descobrir com eren les cases dels ibers: com les construïen, quin mobiliari tenien, què hi feien a dintre... Aprendrem a fer tovot, a teixir, a fer cistells, transportarem àmfores, ens vestirem d’iber i jugarem. 

Horari: 11.15 i 12.15 h

Els ibers del Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicarà els tipus de cases del Puig Castellar, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.

Horari: 12.30 h i 13.30 h

Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.

Amb motiu de les jornades, s’ha editat un joc que es distribuirà entre els més menuts.

Els participants podran compartir les seves experiències durant aquests dos dies a través de twitter amb el hashtag #csi_ibers, on podran seguir també la programació i compartir vivències. Els apassionats de la fotografia també tindran el seu espai a Flickr.