16è Cap de Setmana Ibèric a Santa Coloma de Gramenet

Aquest cap de setmana del 1 i 2 d’octubre els jaciments que integren la Ruta dels Ibers celebren el 16è Cap de Setmana Ibèric, amb jornades de portes obertes i activitats gratuïtes per a totes les edats, enguany sota el lema "El comerç fa 2.300 anys”.

En una època d’esplendor mediterrani, els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d’altres cultures coetànies. D’aquí la nostra voluntat de donar a conèixer aquesta brillant i avançada cultura, habitant de les nostres terres, a través d'unes jornades molt especials, el Cap de Setmana Ibèric. Una proposta plena d'activitats gratuïtes perquè conegueu els ibers i les seves aportacions a la nostra cultura d'una forma lúdica i divertida.

El diumenge 2 d'octubre, d'11 al 14 h, al poblat ibèric Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet hi trobareu tres activitats:

  • Comprar i vendre, l’intercanvi i la moneda. Activitats infantils i familiars (tallers, escenificacions, jocs, degustació ...) per conèixer què i com comerciaven els nostres avantpassats ibers. Horari: d’11 a 14 h
  • El comerç dels ibers del Puig Castellar. Visita guiada al jaciment, posant especial èmfasi en l’activitat comercial dels habitants del Puig Castellar. També es donaran a conèixer les troballes fetes a la darrera campanya d’excavació, el nou camí de ronda fora muralla, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment. Horari: 11.15 h i 12.15 h
  • Els poblats de la Laietània se saluden. Comunicació amb miralls amb altres jaciments ibèrics laietans propers: Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès i Les Maleses de Montcada i Reixac.