1.300 alumnes de 1r i 2n de primària participen en el 6è Parc Infantil de Bicicletes

Dintre del 29è Programa d’Activitats Educatives Complementàries, que organitza l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i realitza la Policia Local, s’està portant a terme el 6è Parc Infantil de Bicicletes, al pati de l’escola Fray Luis de León.

En aquesta activitat s’han inscrit uns 1300 alumnes de 14 escoles públiques i 4 de concertades, tindrà lloc del 4 al 20 de novembre, gràcies a un conveni amb el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

Les clases s’imparteixen al circuit ubicat a l’escola Fray Luis de León de la nostra ciutat. Es tracta de clases pràctiques per a alumnes de 1r i 2n de primària en les quals s’inicien amb l’explicació de senyals bàsics (stop, cediu el pas, sentit obligatori i prohibició), normes de circulació i comportament a l’interior del mateix circuit. S’utilitzen bicicletes de dues rodes per als alumnes que saben, i de quatre per als que no en saben gaire.

Les sessions tenen una durada d’una hora, amb vuit alumnes per grup que adquireixen hàbits de comportament i prudència que s’espera els ajudin a fer front a diferents situacions de seguretat viària i de conducta ciutadana, en el més ampli sentit de la paraula. Així, mitjançant la simulació, s’assoleixen uns coneixements elementals sobre normes i senyals de trànsit.