12.900 estudiants de Santa Coloma de Gramenet es beneficien del programa de gratuïtat de llibres de text i material escolar posat en marxa per l’Ajuntament

Dilluns va començar el curs escolar per als alumnes dels centres escolars de Santa Coloma. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de la ciutat ha posat en marxa el programa d’universalització dels llibres de text, mitjançant el qual el consistori destina enguany 1,9 milions d’euros en concepte de llibres de text i material escolar per als 12.900 alumnes d’entre 3 i 16 anys que estudien als centres públics i concertats de Santa Coloma.

Per aquest any la principal novetat és el foment de la reutilització dels llibres de text de l’edició passada. Els centres escolars que han apostat per aquesta mesura tenen els mateixos ajuts però en concepte de material escolar. En aquest sentit, es van aprovar unes bases, consensuades amb tots els agents implicats, perquè el programa es desenvolupi amb normalitat.

Així, hi ha el compromís explícit de les comunitats educatives de 7 instituts, 20 centres d’educació públics de primària, el centre d’educació especial i un centre concertat. Això ha suposat una forta implicació dels professionals de l’educació i dels pares i mares dels alumnes, la qual cosa es reflecteix en el bon funcionament a l’hora d’adquirir els llibres per part de les famílies.

Millores als centres educatius

Durant les vacances d'estiu, s'ha desenvolupat la 3a fase del Pla de rehabilitació i millora de centres educatius per tal de pal·liar els desperfectes que s'hagin pogut produir durant el curs, així com per continuar de forma progressiva la millora integral dels centres. Aquestes actuacions han estat finançades per les administracions local i autonòmica, amb una inversió aproximada de 2.000.000 d'euros. La major part de les obres s'han acabat totalment, i les actuacions fetes són de qualitat i d'acord amb les noves normatives en matèria de construccions.

A banda de les millores dels centres educatius, cal destacar el nou Programa d'activitats educatives complementàries, que juntament amb el III Pla Educatiu d'Entorn, enforteix la vocació de ciutat educadora i enriqueix la qualitat de l'ensenyament.