Torna la campanya de reducció de plàstic als mercats municipals

Al Mercat Sagarra s'ha fet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

Aquest dilluns 21  ha començat al Mercat Sagarra un recordatori de la campanya municipal de conscienciació ciutadana per a la reducció dels usos del plàstic que ha estat vigent en el darrer any.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat la nova fase de la campanya, "davant la situació actual d'incertesa climàtica hem d'insistir en la reducció dels plàstics als mercats, i aquesta acció és un complement a la resta d'actuacions que es fan des dels departaments municipals de Comerç i Medi Ambient per disminuir els usos dels suports de plàstic a la ciutat, estem fent també tallers a les escoles en aquesta línia". Núria Parlon ha volgut destacar que "Santa Coloma és una de les ciutats que menys residus genera a tot l'àrea metropolitana, però també és cert que encara reciclem poc. Hem de fer un esforç, entre totes i totes, per reciclar més".

Sota el lema “A Santa Coloma, fugim dels plàstics” es vol insistir en la necessitat de reduir l’ús d’envasos de plàstic als mercats municipals, per això la campanya arribarà també l’1 de desembre al Mercat Singuerlín i el 3 de desembre al Mercat del Fondo, amb el repartiment de bosses ecològiques a la ciutadania.

El 40% del plàstic que es produeix es destina a la producció d’envasos que es converteixen en residus en menys d’un mes.  Cada minut es venen 1 milió d’ampolles de plàstic al món. Això té un impacte directe  en l’esgotament de recursos naturals, la contaminació de l’entorn natural i en les emissions de CO2 derivades de la producció i de la gestió com de residus.

El juliol del 2021 es van prohibir a Europa els plats, coberts, canyetes de begudes, bastonets de plàstic, pals de globus...

Per fugir dels plàstics als mercats:

  • Trieu aliments que no tinguin embolcall de plàstic.
  • No accepteu bosses de plàstic a les parades.
  • Feu servir bosses reutilitzables o recupereu el carro de la compra o el cistell.
  • Compreu productes a granel amb envasos reutilitzables tipus carmanyola o bosses de reixeta.