Santa Coloma recupera una nova edició de la Primavera Gastronòmica

Més de 70 establiments participen en el programa municipal més emblemàtic centrat en la restauració local. Després del parèntesi que ha suposat la pandèmia, Santa Coloma engega un munt d’activitats al maig.

El passat dimecres, 30 de març, es va presentar una nova edició de la Primavera Gastronòmica, que es durà a terme al mes de maig, després de dos anys de pandèmia.

L’Ajuntament recupera enguany, de la mà del sector, tres accions clau en la política de promoció econòmica de la ciutat: la iniciativa «Santa Coloma deGusta», la «Mostra Gastronòmica» i la publicació de la guia Sabors. Aquest programa és la principal actuació al voltant del món gastronòmic local que se celebra a la ciutat.

En aquesta edició, s'hi han sumat més de setanta establiments participants, que conformen una bona mostra de la marca consolidada «Santa Coloma Gastronòmica», un referent a l'àrea metropolitana de Barcelona gràcies a la bona feina dels seus i les seves professionals i el suport de l’Ajuntament des del 2018.

En l’acte de presentació, celebrat al restaurant Taverna Gaudir, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va comentar davant dels mitjans de comunicació i professionals de la restauració presents que “el sector, durant el període de pandèmia, especialment en la primera etapa, es va veure clarament afectat i, des de l'Ajuntament, li vam donar suport davant les dificultats. Un cop aixecades les restriccions, es va revitalitzar molt de pressa, donant mostra de la seva solidesa. A Santa Coloma, les estratègies de promoció de la ciutat i de reactivació econòmica estan molt lligades al món de la restauració”.

5a edició del «Santa Coloma deGusta»

La celebració de la 5a edició del «Santa Coloma deGusta» és un dels atractius més grans de la Primavera Gastronòmica.

Una quarantena de restaurants oferiran tapes amb maridatge y menús de l’1 al 31 de maig. A més, hi haurà un programa d’activitats relacionades amb el món de la gastronomia colomeca: tallers, classes magistrals, tasts de vi, olis i licors, visites enoturístiques i formació a l'abast de tothom, entre altres iniciatives, repartides per tota la ciutat.

Les activitats estaran protagonitzades per representants del teixit de la restauració i del comerç, i també de l’àmbit educatiu i formatiu, amb la participació de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERSC) i el suport del Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera.

Sabors i Mostra Gastronòmica

El programa municipal inclou també una nova edició de la guia, Sabors, que engloba una representació de la diversitat i la qualitat gastronòmica de Santa Coloma.
La Primavera Gastronòmica culminarà amb la «Mostra Gastronòmica», a mitjans del mes de maig. Una mostra que agrupa el més destacat de l'ampli ventall d'ofertes que va des de restaurants amb Estrella Michelin, passant per bars i restaurants que ofereixen les millors tapes de l'àrea metropolitana, fins a propostes locals en què la multiculturalitat és un tret característic.

La gastronomia traspassa fronteres

L’estratègia de promoció econòmica de la ciutat de Santa Coloma passa per la restauració i l’alimentació. En aquest sentit, disposa d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat, forma part del Consorci de Turisme de la DO d’Alella des de fa un any, i aposta per la formació i la recerca que es du a terme en l’ERSC i el Campus de l’Alimentació de Torribera. De cara a la seva difusió, està present, des de l’any 2015, a B-Travel, la Fira Internacional del Turisme de Catalunya. Tot això, consolida la ciutat com una de les apostes més atractives dins de l’entorn gastronòmic metropolità.