Santa Coloma impulsa el vehicle elèctric amb nous punts de càrrega

Ja s'ha senyalitzat la zona on s'instal·larà un nou punt a l'avinguda Pallaresa.

En el marc de la integració a la xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics (VE) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en els propers dies començaran els treballs d’instal·lació d’un segon punt a la nostra ciutat, a l’Av. Pallaresa, 86-88, que disposarà de 4 places de recàrrega per a vehicles. El primer d’aquests punts, anomenats electrolineres, al passeig Salzereda amb c. Cultura, està pendent de les darreres connexions elèctriques de l’empresa subministradora, per esdevenir operatiu.

Fins a l’any vinent, aquest servei de recàrrega és gratuït i només es requereix la identificació de la persona usuària amb l'aplicació mòbil AMB Electrolineres.

Aquesta actuació s’emmarca en les iniciatives que impulsa l’Ajuntament per fomentar l’ús del vehicle elèctric com un element estratègic per avançar cap a una mobilitat més sostenible. Les electrolineres funcionen exclusivament amb energia 100 % d’origen renovable.

L’AMB ha presentat recentment el pla d’expansió del servei d’electrolineres, per ampliar els punts de recàrrega pública a la regió metropolitana de Barcelona.

Es passarà de la desena electrolineres actuals a una xarxa de 102 que permetran donar servei i carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics, amb un cost 4 milions d’euros, amb subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.