Santa Coloma es mou a la Setmana de la Mobilitat

Santa Coloma de Gramenet s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre.

Enguany, la mobilitat sostenible, saludable i segura és l’eix central i des de l’Ajuntament es vol incidir en la vinculació de la mobilitat sostenible amb la seguretat i la salut de la ciutadania.

L’exposició “Santa Coloma es mou” a la Rambla Sant Sebastià, entre els carrers d’Irlanda i Sant Silvestre, serà el punt de referència de la Setmana de la Mobilitat a la ciutat. A partir d’aquest migdia, i fins al dia 22, hi podrem conèixer els hàbits de mobilitat de les colomenques i dels colomencs mitjançant plafons informatius.

Demà dissabte, de 10 a 14h, s’instal·laran 8 carpes a la Rambla Sant Sebastià, al tram de l’exposició, amb l’accés controlat, per tal que tothom que  vulgui pugui estrenar el joc “Santa Coloma es mou” dissenyat pel Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, per demostrar que ens podem moure per la ciutat de forma saludable, a peu.

Difusió del Metrominuto

A partir d’avui divendres, en horari de matí (de 10 a 14h) i tarda (de 16 a 20 h) i durant 5 dies s’instal·larà a 10 espais de la ciutat un punt mòbil informatiu per fer difusió del mapa del Metrominuto que recull les distàncies entre diferents punts neuràlgics del nostre municipi, en minuts a peu. Es repartirà en format paper amb un enllaç per abaixar-lo en format digital.

Trobareu aquest punt informatiu avui a la Rbla Sant Sebastià (matí) i Metro Can Peixauet (tarda); demà dissabte mercat de venda no sedentària Fondo/Rbla Fondo (matí) i Metro Santa Rosa (tarda); diumenge Plaça Vila (matí) i Plaça Manelic (tarda); dilluns Mercat Sagarra (matí) i CAP del carrer Perú (tarda); i dimarts Metro-Mercat Singuerlín i Plaça Olimpo (tarda).

Al punt mòbil, les ciutadanes i els ciutadans podran accedir també a una enquesta telemàtica sobre mobilitat, per tal de conèixer els sesu hàbits.

Taller “Construïm un autobús que funcioni amb energia solar”

Per tancar el programa d’activitats, el centre Ecometròpoli ens ofereix diumenge, d’11:30 a 14:00 h, el taller “Fabriquem un bus solar”. Ens ensenyaran com fabricar, a partir d’un retallable, un autobús que es mourà amb l’energia del sol, amb un petit panell solar unit a un motor elèctric. Cal inscriure’s a 618 007 230 / ecometropoli@gramenet.cat.