Santa Coloma de Gramenet va acollir la 10ª assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

El dijous 6 de maig, el Museu Torre Balldovina va acollir la 10a assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que agrupa 253 institucions locals (sobretot ajuntaments) d'arreu de Catalunya i que lidera la Diputació de Barcelona.

L'assemblea va començar a les 10:00h amb la benvinguda per part del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Joan Antoni Baron, i de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

L’alcaldessa Núria parlon ha destacat “la important labor educativa i de concienciació que s’està desenvolupant a les escoles de Santa Coloma, mitjançant el Pla Educatiu d’Entorn i, en general, amb les polítiques de sensibilització mebioambientals adreçades a la població”. L’alcaldessa ha recordat “la importancia de potenciar equipaments com les deixalleries mòbils i les recollides selectives dels residus”, entre d’altres mesures, perquè “d’aquesta manera afegim el nostre granet de sorra per al desenvolupament sostenible, amb l’objectiu de fer front als problemes ambientals del planeta i per fer un pas endavant en el repte de la sostenibilitat, tal i com estableix l’Agenda 21”, ha afegit l’alcaldessa.

Després de presentar l’informe de gestió de les activitats realitzades per la Xarxa el 2009-2010, (tant de la Secretaria Técnica com dels grups de treball), eva fer una conferencia en format de diàleg entre el Sr. José Allende, profesor de Planificació territorial de la Universitat del País Basc i el periodista Lluís Reales, expert en difusió de temes ambientals, sobre el tema “La creació d’ocupació vinculada a la gestió ambiental” . Aquest és també el tema sobre el que tracta la  Declaració institucional que esta previst aprovar al llarg de l’Assemblea.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.

La Xarxa es va crear el 16 de juliol de 1997 en l'assemblea constitutiva que va tenir lloc a Manresa, on 118 municipis van formalitzar la seva adhesió. En aquests moments, la Xarxa té associades 253 entitats locals catalanes, que representen el 80% de la població total de Catalunya.