Santa Coloma celebra la Fira de la Mobilitat aquest diumenge al Parc d'Europa

La ciutat s'adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un esdeveniment obert a tots els públics on s'oferiran tallers i activitats sobre mobilitat sostenible.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, a Santa Coloma de Gramenet se celebrarà aquest diumenge 18 de setembre, de 10 a 14 h, la Fira de la Mobilitat, al Parc d’Europa a l’alçada de l’avinguda del Puig Castellar. Un esdeveniment obert a la ciutadania i adreçat a tots els públics. Es realitzaran tallers, jocs i exposicions per fomentar el canvi de comportament a favor de la mobilitat activa, l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, i també tallers manuals de construcció i reparació de vehicles sostenibles.

La fira comptarà amb la participació de diferents entitats, com el Centre d’Educació Ambiental Municipal d’Ecometròpoli, l’AMB, TUGSAL, SOM MOBILITAT, entre d’altres.

La Setmana de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat o European Mobility Week és la campanya insígnia de la Comissió Europea sobre la conscienciació de la mobilitat urbana sostenible. Entre els seus objectius, fomentar el canvi de comportament a favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents.

Enguany, té lloc del 16 al 22 de setembre amb el lema "Millors connexions". La temàtica anual celebra l’associació entre persones i ciutats, pretén fomentar sinergies entre ciutats i també amb la seva ciutadania.

Santa Coloma de Gramenet fa anys que està adherida en aquesta iniciativa Europea. És l'oportunitat perfecta per donar a conèixer i potenciar noves formes de mobilitat neta dins la ciutat, fer balanç dels reptes actuals del transport i avançar cap a una mobilitat interconnectada, activa i dinàmica.

Programació de tallers i activitats de la Festa de la Mobilitat

A càrrec d’Ecometròpoli hi haurà els següents jocs i tallers:

  • Taller de “Construcció d’un bus solar” que funciona de manera autònoma amb energia solar
  • Joc “Santa Coloma es mou - Metrominuto” que ens ajudarà a planificar els desplaçaments i evidencia que els desplaçaments a peu són la manera més eficient de fer mobilitat interna i que en pocs minuts pots traslladar-te a pràcticament qualsevol punt de la ciutat. Fomenta el coneixement de la ciutat recollint diferents punts d’interès, com ara els mercats, les principals parades de transport públic, els espais culturals i els espais naturals, entre d’altres.
  • Joc de “En bici per Santa Coloma” un joc col·laboratiu dirigit a fomentar la reflexió sobre l’ús cívic de la bicicleta a la ciutat.
  • Joc de “la Ruleta de la mobilitat” que posarà a prova els nostres coneixements sobre la mobilitat sostenible de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet amb l’ajuda d’una petita exposició.
  • Exposició “La mobilitat a Santa Coloma”, 5 roll-ups que expliquen les característiques de la mobilitat dins la nostra ciutat.

L’AMB oferirà els seus serveis en:

  • Presència de “la Cleta”, una bicicleta familiar el qual es podrà llogar per fer-hi passejades pel Parc d’Europa.
  • Dintre del programa “Reparat Millor que Nou” de l’AMB, s’oferirà un servei de préstec gratuït d'eines per a la reparació de bicicletes in situ.

TUGSAL tindrà a càrrec seu:

  • Podrem veure, en exposició, un autobús elèctric per tal que la ciutadania pugui visitar-lo i saber com funciona. A més està lligat a un espai expositiu i un taulell on els visitants poden respondre preguntes relacionades.
  • Taller de fabricació d’un autobús retallable a càrrec i un audiovisual per explicar les bones pràctiques en l’ús del transport públic.

Som Mobilitat exhibirà la seva aposta per la mobilitat compartida i 100% elèctrica com a alternativa a la propietat dels vehicles de motor.