Diumenge 29 de maig, al Parc Fluvial del Besòs

Santa Coloma acull un altre cop el Ploggin Tour

Es tracta de la segona edició del Ploggin Tour a la nostra ciutat, la primera es va desenvolupar al mateix escenari el passat 3 d'octubre.

El proper diumenge 29 de maig, a partir de les 10:00 h, al Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma es farà la jornada Plogging Tour sota el lema "FES ESPORT PEL PLANETA" en què es combinarà la realització d'exercicis físics guiats i activitats esportives -com el running i el senderisme- amb la recollida de brossa.

Les inscripcions són gratuïtes i limitades. Es poden realitzar a través del web: https://www.ploggingtour.com/barcelona/

Es tracta de la segona edició del Ploggin Tour a la nostra ciutat, la primera es va desenvolupar al mateix escenari el passat 3 d'octubre, amb una bona acollida ciutadana i una experiència satisfactòria.

Durant la jornada es combinarà la realització d'exercicis físics guiats per monitors esportius per a totes les edats i nivells a la zona del Parc Fluvial del Besòs i activitats esportives com el running i el senderisme, amb la recollida d'escombraries del Parc i les lleres del riu, a través de metodologies inclusives i participatives accessibles per a totes les persones i edats.

Els hàbits de vida cardiosaludables a través de la pràctica d'activitats esportives a l'aire lliure, sumats a la cura de la biodiversitat i el patrimoni natural dels pobles i ciutats, i la participació ciutadana, al costat de l'eliminació dels plàstics d'un sol ús i l'economia circular, són els eixos principals que impulsa la comunitat Plogging Tour a Catalunya, promovent una societat més sana i afavorint la igualtat, la cooperació i les aliances per assolir la transició cap a una societat més resilient.

L'esdeveniment comptarà amb una zona de Village Nationale-Nederlanden, on se celebraran diferents tallers participatius i jocs per als més petits, que promouen l'esport, la cooperació, la conservació dels ecosistemes i la creativitat circular verd i blau.

Màlaga, Terol, Sevilla, Bilbao, València, la Corunya, Saragossa, València o Madrid són algunes de les ciutats que s'han sumat fins ara a aquest repte mundial de fer esport pel Planeta i han aconseguit retirar més 18.000 quilos de  brossa d'àrees urbanes, platges, boscos i zones protegides de la Xarxa Natura 2000.

Plogging

El terme plogging prové de les paraules "jogging" (trotar, córrer) i "plocka upp", que en suec vol dir recollir. El plogging és un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar totes les formes de fer exercici. Per a aquesta tendència no cal córrer, ja que es pot realitzar caminant. El fet ajupir quan es recullen les deixalles produeix, a més, un desgast físic suplementari. De mitjana, es calcula entre 288 i 300 calories en mitja hora de pràctica del plogging enfront de les 235 calories en mitja hora en un trot regular.