Reactivar el comerç local i de proximitat

Davant la necessitat d’enfortir el comerç local i de proximitat afectat per l’augment de compres a les grans superfícies, l’Ajuntament de Santa Coloma dona suport a l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) que està desenvolupant un projecte per recuperar els espais tradicionals de consum dels barris com a llocs de creació de vincles i xarxes veïnals i comunitàries.

L’organització ACPP, que treballa per la cohesió social i la construcció d’un model econòmic just, està treballant amb l’alumnat de l’Institut Ramon Berenguer IV de la ciutat i els i les paradistes del Mercat de Sagarra,  reactivant un model de compra de proximitat obert al veïnat. L’apropament de l’alumnat a l’espai del mercat, amb la seva activitat tradicionalment central en la vida de la ciutadania però en perill de desaparèixer, no és més que la punta de llança que els ha de fer reflexionar i actuar per construir un consum i un comerç més proper i més sostenible. Els estudiants están desenvolupant el logotip del mercat, primer pas imprescindible per les campanyes de difusió entre la ciutadania i en especial entre els veïns i les veïnes més properes. En contacte amb els i les paradistes han après uns bàsics de la comunicació corporativa i fruit d’aquest procés s’han creat diversos logotips que formaran part d’una exposició i que seran votats per la ciutadania, per escollir el que més agrada, el que millor transmet els valors del Mercat de Sagarra.

L’exposició i la invitació a votar servirà per donar aquest tret de sortida a les campanyes que puntualment convidaran la ciutadania a retornar al mercat. La primera campanya la faran els joves que participen al projecte, amb cartells, fullletons i moltes ganes de convèncer.