Quasi 8 de cada 10 joves participants al programa SUMA’T han aconseguit feina, la majoria a empreses de la ciutat

78 joves d’entre 18 i 25 anys, en situació d’atur i sense estudis, han fet el programa al complet -formació i inserció laboral i s’han formalitzat 59 contractes de treball, 42 dels quals han a empreses de Santa Coloma.

L'alcaldessa presenta els resultats del Suma't

Santa Coloma de Gramenet, a 19 de desembre de 2011.-  Aquest matí l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presidit a Can Sisteré l’acte de cloenda del programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil SUMA’T. S’han presentat els resultats d’aquesta innovadora iniciativa de la Generalitat de Catalunya (subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu), gestionada per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, l’objectiu de la qual ha estat augmentar la formació i la inserció laboral de joves sense estudis.

Santa Coloma de Gramenet va ser un dels primers municipis en posar en marxa el programa SUMA’T, el passat mes de febrer, i li han acompanyat 58 municipis i consells comarcals de tot Catalunya. Els participants del SUMA’T han estat joves d’entre 18 i 25 anys, en situació d’atur i que no han obtingut el graduat en educació secundària obligatòria. Com a requisit per participar-hi, havien d’estar matriculats a l’Institut Obert de Catalunya per treure’s la ESO.

L’alcaldessa ha presentat els resultats del SUMA’T a la ciutat, acompanyada del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Carles Combarros, i els representants de diferents entitats i sectors d’empresarials implicats. En total, 78 joves han finalitzat el programa al complet (fase de formació i fase d’inserció laboral) i ha suposat la inserció laboral del 76,6% dels joves que han finalitzat tot el SUMA’T, índex superior a d’altres municipis de Catalunya que han desenvolupat el programa.

L’alcaldessa ha destacat “els bons resultats del SUMA’T a Santa Coloma, que ha suposat una eina clau per augmentar la qualificació professional i la inserció laboral dels joves colomencs participants”. Alhora ha recordat “l’important paper i implicació que han tingut les empreses i comerços colomencs fent possible que els joves del SUMA’T hagin aconseguit feina”, i ha destacat també la importància de promoure iniciatives com aquesta i “de sumar esforços i complicitats entre administracions i empreses per lluitar contra l’atur”.

Formació i accés al mercat laboral

La fase de formació del Programa SUMA’T ha comptat amb la participació de 109 persones, de les quals 90 han superat les competències claus i han passat a la fase de formació professionalitzadora. En aquesta fase han pogut formar-se en les especialitats de la restauració i l’hostaleria, administratiu/a, lampisteria, i operari de magatzem, entre d’altres.

Al final d’aquesta formació s’ha aconseguit la formalització de 59 contractes de treball (de formació i d’altres modalitats), 42 dels quals han estat per treballar a empreses de Santa Coloma.

Implicació de les empreses per contractar els joves

Per desenvolupar el Programa es van signar 56 convenis de col·laboració amb 41 empreses, per a la inserció laboral d’aquests joves. Amb aquesta finalitat, a l’inici del SUMA’T es va signar un conveni amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme (AEMIFESA) i ESCIBNA (Associació d’Empresàries de Santa Coloma). Els representants d’aquestes entitats també han estat presents avui a la cloenda.

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet