Programa d' activitats per commemorar el dia internacional de la Dona

El programa d'activitats per commemorar a Santa Coloma de Gramenet el Dia Internacional de la Dona s'inicia demà dimarts dia 6 de març (18 h) a la sala d'actes del Museu Torre Balldovina, amb la presència de l'alcalde, Bartomeu Muñoz,i la regidora ponent de Dona, Igualtat i Atenció als Discapacitats, Ángeles Peláez.

També demà (17.30 hores) tindrà lloc l'acte més simbòlic de les jornades de la dona d'enguany, la inauguració de l'escultura Homenatge a la dona. Una obra de l'escultora Marta Solsona, que romandrà definitivament a la plaça de Montserrat Roig, davant del que serà el nou Centre d'Informació i Recursos per a Dones de Santa Coloma de Gramenet.

El programa d’activitats per commemorar a Santa Coloma de Gramenet el Dia Internacional de la Dona s’inicia demà dimarts dia 6 de març (18 h) a la sala d’actes del Museu Torre Balldovina, amb la presència de l’alcalde, Bartomeu Muñoz,i la regidora ponent de Dona i Igualtat i Atenció als Discapacitats, Ángeles Peláez. Tot seguit, la presidenta de la Coordinadora d’Associacions de Dones, Marina Noriega, farà la presentació del Guardó Literari Relat Curt Isabel Alonso. L’acte es clourà amb una conferència sobre “Dones i literatura”, a càrrec de Marta Segarra, de la Càtedra de la UNESCO Dones, desenvolupament i cultures, i un recital de poesies amb la rapsode Carmen Ávalos.

També demà (17.30 hores) tindrà lloc l’acte més simbòlic de les jornades de la dona d’enguany, la inauguració de l’escultura Homenatge a la dona. Una obra de l’escultora Marta Solsona, que romandrà definitivament a la plaça de Montserrat Roig, davant del que serà el nou Centre d’Informació i Recursos per a Dones de Santa Coloma de Gramenet.

La Comissió 8 de Març del Consell de les Dones i diferents entitats de la ciutat, conjuntament amb l’Ajuntament, conviden a tothom als actes commemoratius Dia Internacional de la Dona. Enguany, el programa d’activitats, que se celebrarà al llarg de les properes setmanes, se centra en temes de molta actualitat, com la conciliació de la vida personal, laboral i familiar i el reconeixement i el suport a les dones dedicades a persones dependents.

Una de les novetats d’aquesta edició serà la celebració del primer Congrés de Dones del Barcelonès Nord, que s’inaugurarà el dia 9 al Teatre Sagar-ra. L’objectiu és avançar en els mecanismes de  participació social i política de les dones i debatre  propostes per assolir unes ciutats més igualitàries. Totes les persones interessades a participar-hi se’n poden informar i  inscriure-s’hi al CIOD, al carrer de Sant Carles, 12 (tel. 93 466 14 11).

El dia 7 (18 h), a Can Sisteré, la metgessa i sexòloga Francisca Molero parlarà del tema “La sexualitat femenina aquí i ara” i, a continuació, hi haurà un Tapersex a càrrec d’Eva Moreno, llicenciada en ciències de la comunicació.

Finalment, el dia 8 (17 h), al Museu, es farà la lectura del Manifest del 8 de Març, i hi haurà una conferència sobre els problemes d’esquena que impartirà el doctor en quiropràxia Gregory Veggia. La jornada acabarà amb dues activitats tradicionals: una manifestació unitària que partirà de la ronda de la Universitat, a Barcelona (20 h), i un sopar de dones (21 h).
 

ESCULTURA D’HOMENATGE A LA DONA 

Hi ha altres activitats complementàries al voltant del Dia de la Dona. La més simbòlica és la inauguració de l’escultura Homenatge a la dona, de Marta Solsona (dia 6, 17.30 h), a la plaça de Montserrat Roig. Aquesta escultora exposa també,  a la mateixa, plaça 12 peces més, que ofereixen un recorregut a l'entorn de la tendresa, l’esperança, el joc i l'amor. La mostra hi romandrà fins al 25 de març.