Presentat el programa Suma't d'inserció laboral per a joves

Un total de 78 joves de Santa Coloma de Gramenet es beneficien del programa SUMA’T, que combina orientació, formació i experiència laboral per a l’ocupació

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha presidit aquest matí la presentació del programa de foment de l’ocupació juvenil SUMA’T en aquesta ciutat. L’alcaldessa ha estat acompanyada per Marta Cañellas, cap de l'Àrea de Nous Jaciments d'Ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC); Ambròs Martínez, president Gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord (AEMIFESA); Josep Colldeforns, president de l’Agrupació per al Comerç i la Indústria (ACI); i Rosa Marco, presidenta de l’associació d’Empresàries de Santa Coloma de Gramenet i Barcelonès Nord Associades (ESCIBNA).

Després de la presentació, l’Ajuntament ha signat convenis de col·laboració amb AEMIFESA, ESCIBNA i ACI, per a la participació activa de les empreses associades al programa SUMA’T, a partir de la contractació dels joves durant un periode de sis mesos.

El SUMA’T és un programa innovador que combina accions d’orientació, formació i d’adquisició d’experiència professional amb contracte laboral a l’empresa ordinària, que es impulsat a Santa Coloma per l’Ajuntament a través de Grameimpuls i pel Servei d’Ocupació de Catalunya. L’objectiu és millorar la qualificació professional de joves a l’atur i facilitar la posterior incorporació al mercat de treball.

Núria Parlon ha destacat que “en un moment econòmic difícil, és fonamental garantir l’ocupació, especialment dels més joves i de tots aquells col·lectius que troben més dificulats a l’hora d’accedir al mercat laboral”. En aquest sentit, l’alcaldessa considera SUMA’t “una iniciativa innovadora que, combinant formació dels joves i implicació del sector empresarial, donarà resultats molt possitius per a la ciutat”

A més d’aquestes accions, el projecte inclou accions de tutorització i acompanyament a la inserció, la matriculació a l´ESO dels joves participants i les tasques de intermediació laboral. La primera fase del pla va començar a final de desembre amb la planificació dels cursos de formació, que s'han iniciat de forma efectiva a partir de febrer. Entre dos i quatre mesos després, les empreses podran començar a contractar als joves que hagin iniciat la formació. El Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà a les empreses el cost de la contractació durant sis mesos, amb una quantitat equivalent al 70% del salari mínim interprofessional.

“En conjunt -ha dit l’alcaldessa- volem augmentar l’ocupabilitat dels joves, estimular la seva formació i aprenentatge i ajudar-los a obtenir el graduat en ESO, al temps que els hi proporcionarem competències bàsiques i tècniques primordials per a la seva inserció laboral”.

El passat desembre es van iniciar els contactes amb empreses de diferents sectors del territori per informar-les del programa i detectar possibles interessos de contractació dels joves. Actualment ja s’han iniciat els segons contactes per anar concretant el interès i l’adequació dels joves als perfils sol·licitats per les empreses. En el cas dels cursos de hostaleria la contractació es pot fer efectiva a partir de la segona quinzena del mes d’abril.

Són més de 50 les empreses que han mostrat interès en col·laborar en el SUMA’T.  El programa es va iniciar al desembre de 2010 i finalitzarà al març de 2012.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació 

Ajuntament de Santa Coloma de GramenetDori Morillo / Ana Belén Pérez
93 462 40 13 / 618 045 488 

premsa.comunicacio@gramenet.cat