Nova etapa dels Dijous Temàtics colomencs

El projecte d’oci i restauració colomenc Dijous Temàtics presenta el seu ingredient estrella per a aquest 2012: la “Botifarra Brisa”.

Representants de l'ACI i ACOR amb l'alcaldessa Núria Parlon

Santa Coloma de Gramenet, 16 de febrer de 2012. –La seu de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet ha acollit avui la presentació de la nova etapa del projecte “Dijous Temàtics”, que es porta a terme a la ciutat des de fa quatre anys, i que fusiona gastronomia i cultura local des de diferents restaurants de la ciutat el primer dijous de cada mes.

Els “Dijous Temàtics” celebren el seu quart aniversari amb la presentació d’un producte autòcton que protagonitzarà els plats dels restaurants participants: la Botifarra Brisa. Els obradors de Cal Nen, cansaladeria centenària colomenca, han creat aquesta botifarra Coloma per portar-la directament a les taules dels millors restaurants de la ciutat.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència dels  representants de les entitats promotores del projecte; per part de l’Agrupació del Comerç i la Indústria, el seu president, Josep Colldeforns; de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració, el seu president Paco Molina, i de l’Ajuntament, l’alcaldessa Núria Parlon, que han estat acompanyats per Montse Saladrigas, membre de la família propietària de la cansaladeria Cal Nen. A l’acte s’han confirmat els restaurants participants en aquesta edició 2012: Ca n’Armengol, El Cinc, El Cantó, La Bodega, Lluerna, La Tarantella i Nara.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat que "en moments de dificultat econòmica com aquest, són fonamentals iniciatives que impulsen el comerç de proximitat i la restauració". També,  ha afegit que els Dijous Temàtics, amb només tres edicions, “ha fet 1.600 menús; una bona assistència de comensals. Persones que sabem que són sobretot de Santa Coloma (78 %), però que han participat com a comensals veïns i veïnes de Badalona, Mataró, Barberà del Vallès, Premià de Mar, Mollet del Vallés, Sabadell, Les Franqueses del Vallès i Tàrrega, per citar alguns municipis”. És clar que, "aquest projecte –ha dit Núria Parlon-,  a més de fer ciutat, està posant en valor la gastronomia colomenca i potenciant les noves propostes culturals de la ciutat".

La novetat principal del 2011 es manté, gràcies a la vinculació amb el Teatre Sagarra i l’Auditori Municipal: cada nit de “Dijous Temàtic” es sortejaran a cada restaurant dues entrades per al Teatre Sagarra i dues més per a l’Auditori.

Els espectacles en directe continuaran delectant  la vista i l’oïda dels comensals, gràcies a la participació de cantautors de la ciutat, músics, mags, monologuistes, grups de teatre i ballarins (Javi Jareño, Aula de Teatre Carro de Baco, Grup de Teatre La Colmena, Invernalia Folk, trio de corda de música clàssica, JAK Koloma, Operario del Humor, Magomon, Cklo Labella, Delincuentos Show).

Dijous Temàtics forma part de les activitats incloses al Pla de Dinamització Comercial “Santa Coloma Tot a Mà” que continua al 2012 promogut per l’ACI, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma, amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç de proximitat.

Per a més informació:

Santa Coloma Tot a Mà – Agrupació del Comerç i la Indústria

Pilar Tomàs  Tel. 93 385 79 04 / 678 698 979   info@acisantacoloma.cat

Servei de Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo Tel. 93 462 40 13 / Ana Belén Pérez  618 045 488 comunicacio@gramenet.cat

www.gramenet.cat